Rechizite și echipamente sportive pentru copiii instituționalizați

Elevii beneficiază și de îndrumare în momentul efectuării temelor/FOTO: alba24.ro

Peste 900 de elevi instituționalizați din Satu Mare au primit, la început de an școar, rechizite și echipamente sportive.

Potrivit unui comunicat de presă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Satu Mare, prin intermediul personalului de specialitate, a achiziţionat rechizite şcolare și îmbrăcăminte pentru 961 de copii instituționalizați. Banii necesari pentru achiziţionarea acestor produse au provenit din bugetul D.G.A.S.P.C. Satu Mare, la fel ca în fiecare an, alocați de Consiliul Judeţean Satu Mare.

De aceste produse beneficiază 234 de elevi din casele de tip familial, 277 de elevi care se află în plasament la asistenţii maternali şi 450 de elevi din centrele de plasament.

“După reîntoarcerea elevilor de la ore, în cursul după amiezii, aceştia sunt îndrumaţi şi supravegheaţi la orele de studiu şi la efectuarea temelor de către educatorii care lucrează în centrele de plasament şi în casele de tip familial. Asistenţii maternali profesionişti se ocupă personal de elevii aflaţi în plasament”, se mai arată în comunicatul D.G.A.S.P.C. Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu