Controversata taxă pe botoșei a adus 61.000 lei la bugetul spitalului

Suma de 60.000 de lei a fost strânsă în cele patru luni de la introducerea taxei

Taxa de botoșei de doi lei stabilită la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a fost achitată, până în prezent, de 30.982 de pacienți, iar cei 61.964 de lei intrați în bugetul unității în ultimele trei luni au fost cheltuiți pe consumabile de birou și obiecte sanitare.

“Banii din taxa pe botoșei sunt folosiți pentru consumabile de birou, pentru că la acest capitol există cheltuieli destul de mari. Este un mic ajutor pentru că înainte aveam mereu probleme cu aprovizionarea produselor sanitare”, a declarat Demian Constantin, purtător de cuvânt la SJU Satu Mare.

Taxa de curățenie, cunoscută și ca taxa pe botoșei, implementată pentru accesul în Spitalul Județean Satu Mare încalcă articolul 7 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1284/2012 conform căruia „este strict interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienților în unitățile sanitare publice”. Fundația Freies Europa Weltanschauung a solicitat în 08.08.2013 consilierilor județeni revocare acestei taxe vădit nelegale, solicitând Tribunalului Satu Mare să suspende aplicarea acesteia până la soluționarea litigiului.

În alte județe din zonă taxa a fost retrasă deoarece a fost declarată ilegală de Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, la Satu Mare taxa este dublă decât a fost la Zalău, până să fie anulată ca urmare a ordinului ministerial.12

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Razvan says:

    cei care au gandit-o si care au introdus-o cat si-au adjudecat din totalul de 61.964 lei colectati ? Stef, Govor, astept raspuns. Scurt si la obiect.

Postaţi un comentariu