Contrabandă de peste 1, 2 milioane lei în luna august

În luna august, polițiștii au confiscat 148.622 pachete de ţigări / Sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Instituţiile abilitate în controlul și combaterea contrabandei au stabilit, pentru luna august, un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei din activităţi de contrabandă în județul Satu Mare.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marți, de Prefectura Satu Mare, în luna august au fost efectuate 210 acțiuni de control și combatere a contrabandei. În acțiuni au fost implicați angajaţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, şi ai birourilor vamale din județul Satu Mare.

Conform datelor furnizate de Instituția Prefectului Satu Mare, au fost constatate 36 de contravenţii în valoare de 76.000 de lei, fiind confiscate 148.622 pachete de ţigări şi 9.080 de fire de ţigări abandonate, au fost reţinute bunuri în valoare de 1.244.638 lei, un număr de 2 autoturisme fiind reţinute sau confiscate, iar valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de stat a fost estimat la 1.275.021 lei.

Prefectul Eugeniu Avram solicită instituţiilor implicate în acţiuni de combatere a contrabandei cu țigări și alte produse supuse accizării să manifeste mai multă vigilenţă şi eficienţă, pentru a descuraja şi destructura reţelele infracţionale care mai acţionează pe raza judeţului Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu