Criminalul de la Castel, condamnat la 16 ani de închisoare

sursa foto: satmareanul.ro

Criminalul de la Castelul din Medieşu Aurit a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Tribunalul Satu Mare a pronunțat, joi, sentința în cazul crimei săvârșite în luna septembrie în pivnițelele castelului din Medieșu Aurit. Ion Gaitaș, autorul omorului, a fost condamnat la 16 ani de închisoare iar Levente Balog, complicele său, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare.

La 11 luni de la săvârșirea crimei din Medieșu Aurit, magistrații au stabilit sentințele celor doi inculpați. Pe lângă pedeapsa de 16 de ani pentru omor, Ion Gaitaș, în vârstă de 48 de ani, originar din județul Giurgiu, a mai primit două pedepse de câte trei ani, pentru viol  respectiv furt. Tribunalul Satu Mare a hotărât contopirea celor trei sentințe, condamnatul urmând a o executa pe cea mai mare, de 16 ani. În același dosar a fost condamnat și Levente Balog, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Medieșul Aurit. Acesta urmează a executa  doi ani pentru complicitate la omor.

La acea vreme, crima din Medieșu Aurit a șocat opinia publică sătmăreană, în special prin cruzimea de care a dat dovadă criminalul. În noaptea de 1/2 septembrie, Maria Magdalena Dano, din Medieșu Aurit, a fost găsită moartă în pivnița castelului din localitate. Polițiștii au stabilit că victima a fost omorâtă în mod brutal, fiind lovită cu un bolovan în zona capului. Totodată, cercetările au confirmat faptul că femeia a fost violată înainte de fi ucisă. Victima, în vîrstă de 50 de ani, a lăsat în urma sa șase copii, dintre care cel mai mic are acum vârsta de 9 ani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu