Clubul Primăriei se asociază cu o firmă în insolvență

Sursa foto: hotelguru.ro

UPDATE: Semnalul tras de Transilvania Reporter a avut efect. Primarul Dorel Coica a retras de pe ordinea de zi a retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Satu Mare de joi proiectul privind asocierea dintre Clubul Sportiv Municipal şi SC Slect Club SRL. Primarul a invocat neregulile existente în proiectul de hotărâre, datoriile pe care firma le are faţă de bugetul local şi starea de insolvenţă în care se află.

Clubul Sportiv Municipal Satu Mare vrea să se asocieze cu o firmă aflată în insolvență și care datorează bani Primăriei Satu Mare. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat joi de consilierii locali, CSM Satu Mare se va asocia cu CS Select Club SRL pentru  a avea acces la bazinul de înot al firmei, plătind în schimb 12.000 de lei lunar. Asocierea este una cu cântec, având în vedere că SC Select Club SRL se află în insolvență, printre creditori fiind inclusiv Primăria Satu Mare.

Nota de plată: 12.000 de lei/lună

SC Select Club SRL se oferă să pună la dispoziția clubului sportiv al Primăriei bazinul de înot, între orele 8, 00-16, 00, pentru antrenamentul și recuperarea sportivilor clubului. După ora 16, 00, bazinul ar urma să fie administrat de Select Club. Firma și clubul sportiv ar urma să împartă cheltuielile de administrare ale bazinului, care se cifrează la 20.000 de lei/lună. Select Club ar suporta 8.000 de lei, iar Primăria Satu Mare diferența de 12.000 de lei.

CSM și-a motivat propunerea de asociere prin nevoia de a asigura sportivilor celor patru secții ale clubului, baschet, handbal, judo și popice, condiții de recuperare și antrenament.

Select Club se află în insolvență

SC Select Club SRL se află din luna martie a acestui an în stare de insolvență, având datorii la stat și parteneri în valoare de 1, 5 milioane de lei. Printre creditori se numără și Primăria Satu Mare, Select Club având restanțe la plata impozitului pe teren și clădiri. Chiar și așa, proiectul de hotărâre a fost avizat de șefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Satu Mare, Mihaela Racolța, și de directorul Direcției Economice, Lucia Ursu.

Propunerea de asociere făcută de conducerea CSM nu a fost aprobată de Comitetul Director al clubului sătmărean.  Propunerea a fost înaintată doar de președintele Valentin Neagu.

            “Select Club este în insolvență și am putea profita să preluăm într-un fel sau altul bazinul lor de înot pentru sportivi clubului. Încă nu știu cum va fi, dacă ne vom ocupa noi de administrarea bazinului sau doar vom plăti partea noastră pentru întreținerea piscinei”, a declarat președintele CSM, Valentin Neagu.

[stextbox id=”custom” caption=”Datorii de 1, 5 milioane de euro”]

Select Club SRL deține în Satu Mare un motel cu 25 de camere, un restaurant și o piscină acoperită de 25mx12mx2, 14m. Firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 601.499 lei, înregistrând pierderi de 391.840 lei. Cel mai scump abonament la piscină costă  220 de lei/lună, fiind asigurat accesul zilnic la bazinul de înot. Asocierea cu CSM Satu Mare ar însemna ultima șansă de a scăpa de la faliment, copiii care fac cursuri aici fiind anunțați că piscine s–ar putea se închide începând cu data de luna viitoare.

[/stextbox] 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Marian says:

    Neagu asta i un papagal pus de psd intr un post de unde sa iasa linistit la pensie cu o pensie babana…Sa ne aducem aminte ce aberatii a scos pe gura cind a fost numit…cu locuri de joaca si sport in oras pe care sa le dezvolte csm! Treaba cu selectu e ciudata…nu e ideea lui e clar ca lui nu i pot veni astfel de idei. de urmarit acest pesronaj nostim care n are nicio treaba cu performanta. N a facut nimic pt sportu satmarean si mai are putin pin la pensionare… nu se gasesc oameni tineri care sa fie promovati? doctore ai distrus si csm u…

Postaţi un comentariu