CJAS lichidează listele de aşteptare până la sfârşitul anului

Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare

Până la sfârşitul anului, sătmărenii aflaţi pe listele de aşteptare ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) vor primi deciziile pentru atribuirea aparatelor şi dispozitivelor medicale de care au nevoie. În această situaţie se află 1.130 de persoane care, deşi au depus cereri pentru dispozitivele şi aparatura medicală necesare, lipsa fondurilor a făcut ca ei să fie doar nişte nume înscrise pe listele de aşteptare ale CJAS. A

locarea de fonduri pentru acest domeniu prin rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii august, schimbă situaţia, spune preşedinta CJAS Satu Mare, Georgeta Pop.

“Până la această oră înregistrăm 1.130 de cereri pe listele CJAS, dar prevederile  bugetare alocate prin rectificare permit lichidarea listelor de aşteptare până la sfârşitul anului pentru toate tipurile de aparate şi dispozitive.  În prezent, CJAS are alocat pentru acest domeniu 2.973.000 lei” – a declarat Georgeta Pop.

Până la emiterea deciziilor în vederea lichidării listei de aşteptare, eforturile CJAS se concentrează în prezent la întocmirea unei evidenţe clare a asiguraţilor care mai au nevoie de dispozitivele şi aparatele medicale solicitate. În condiţiile în care, unii au decedat între timp, iar alţii, constrânşi de necesitatea utilizării aparatelor sau dispozitivelor, şi le-au cumpărat singuri, fără ca ulterior să-şi poată recupera banii de la CJAS.

Cele mai multe solicitări depuse la CJAS sunt pentru scaune cu rotile, proteze auditive şi lentile intraoculare (cristalin).

Distribuie:

Postaţi un comentariu