UPDATE Pana de curent a fost rezolvată. Problemele rămân!

Cablurile subterane din zona Băncii Țiriac au luat foc din cauza unui scurt circuit

Întreg Centrul Nou al municipiului Satu Mare a rămas marţi fără curent din cauza unor cabluri de alimentare care au luat foc. Două cabluri subterane din zona Băncii Țiriac care alimentau cu energie electrică Satu Mare au luat foc din cauza unui scurt circuit, ceea ce a determinat întreruperea furnizării energiei electrice pentru o mare parte a orașului.

UPDATE 3:

Alimentarea cu energie electrică a consumatorilor sătmăreni care au rămas marţi fără curent din cauza avariei survenite la cablurile subterane din faţa Bancii “Ion Ţiriac”, a fost reluată integral după miezul nopţii. Cu toate acestea, inginerul şef al Electrica Satu Mare, Teofil Pop, afirmă că, din cauza complexităţii intervenţiilor, este posibil să aibă loc şi miercuri întreruperi în furnizarea energiei electrice. Teofil Pop afirmă că probleme ar putea apărea şi miercuri din cauza unuia dintre cablurile de alimentare avariate care a devenit funcţional după miezul nopţii, dar nu se ştie în ce măsură va rezista la tensiunea necesară pentru asigurarea energiei electrice în zonele afectate.
Avaria majoră care a lăsat marţi aproape jumătate din oraşul Satu Mare fără curent a fost cauzată de uzura avansată a unuia dintre manşoanele de îmbinare a cablurilor de alimentare, vechi de aproape 24 de ani.  Inginerul şef al Electrica Satu Mare afirmă că, din păcate, la fel de vechi sunt aproximativ 80% dintre echipamentele de acest fel ale reţelei de alimentare cu energie electrică a oraşului.
Reamintim că începând de marţi dimineaţa, în jurul orei 9:30, aproape jumătate din municipiul Satu Mare a rămas fără curent din cauza unei avarii la cablurile subterane din faţa Băncii “Ion Ţiriac”. După aproximativ patru ore a fost reluată alimentarea cu energie electrică parţial în zona centrală, iar după miezul nopţii au fost recuplaţi toţi consumatorii afectaţi.Curentul

 

UPDATE 2:

Inginerul sef al Electrica Satu Mare, Teofil Pop, a declarat că până la jurul orei 23:00 se va încerca reluarea alimentării cu energie electrică a majorităţii zonelor afectate de întreruperea survenită în cursul dimineţii.
În Centrul Nou, cu excepţia Palatului Administrativ, este întreruptă în continuare furnizarea energiei electrice, la fel în Piaţa Libertăţii, precum şi pe străzile Rebreanu, Iuliu Maniu şi bulevardul Unirii, respectiv toate ramificaţiile până către Dara.

 

UPDATE:

“Pagubele avariei care a lăsat aproape jumătate din municipiul Satu Mare fără curent se ridică la aproximativ 150.000 lei, iar lucrările de remediere în totalitate a avariei vor dura cel puţin trei zile” – afirmă inginerul şef al Electrica Satu Mare, Teofil Pop.

Acesta spune că după aproximativ patru ore de la începerea lucrărilor de remediere a avariei s-a reuşit reluarea furnizării energiei electrice pentru o parte a zonei centrale, inclusiv a Palatului Administrativ.  Se lucrează în continuare, iar în cursul zilei de astăzi (marţi) va fi redat în folosinţă cel puţin unul din cele cinci cabluri de alimentare afectate de scurt circuit, ceea ce va permire reluarea furnizării energiei electrice către o parte dintre consumatori. Teofil Pop nu a putut da asigurări că pe parcursul celor trei zile cât se va lucra, va putea fi reluată furnizarea curentului către toţi consumatorii afectaţi.

_______________________________________________________________

Inginerul şef al Electrica Satu Mare, Teofil Pop, a declarat că intervenția va fi una de durată, deoarece în vederea depistării avariei trebuie separate toate cablurile din zonă și abia după aceea se va putea intervenii. Teofil Pop a afirmat că întrucât este vorba de mai multe cabluri, este posibil ca avaria să se fi produs la unul, la două sau chiar la toate cablurile. Cauza va fi identificată doar după ce vor fi separate cablurile.

Primăria și Consiliul Județean Satu Mare au rămas fără curent, la fel ca și toate instituțiile din zona centrală. Băncile din centrul municipiului Satu Mare și-au întrerupt activitatea cu clienții.

[nggallery id=158]

Distribuie:

Postaţi un comentariu