Careiul pe cărţi poştale. Colecţia de ilustrate va fi lansată în cadrul festivalului SPOT

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT se va desfăşura în municipiul Carei în intervalul 18-24 noiembrie.

Organizat pentru prima dată în anul 2007, din dorinţa de-a media contactul dintre studenţii şcolilor de teatru din România cu cei din ţările învecinate,   Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT se va desfăşura în municipiul Carei  în intervalul 18-24 noiembrie. Timp de şapte zile, prin cele 21 de reprezentaţii în limbile română, maghiară, germană şi engleză, evenimentul va promova multiculturalitatea şi va oferi careienilor ocazia de-a vedea acasă la ei – într-un municipiu fără teatru profesionist – spectacole de bună calitate şi de-a întâlni personalităţi marcante ale scenei româneşti şi internaţionale.

Paul Sarvadi, organizatorul evenimentului, spune că ediţia din acest an este cea mai importantă de până acum, deoarece închide o primă etapă din viaţa festivalului – cea care a început într-un teatru ruină, a continuat într-o sală de sport, pentru a reveni anul viitor  acolo unde îi este locul: într-un teatru renovat!

Festivalul SPOT  care începe luni va readuce acasă actori careieni, va găzdui trei ateliere de teatru  – unul de regie, unul de vorbire şi unul de actorie – trei concerte, două expoziţii şi studenţi la actorie şi dramaturgi din Anglia, Elveţia, Germania, Ungaria, Serbia şi România. Şi tot în cadrul ediţiei din acest an a festivalului SPOT va avea loc sărbătorirea a 25 de ani de la înfiinţarea la Carei a primei mişcări teatrale locale de amatori.  Noutatea ediţiei din acest an va consta în lansarea  unei colecţii de cărţi poştale care surpind Careiul  aşa cum e văzut el de participanţii la festivalul SPOT: unic, teatral, pitoresc, insolit, prietenos, original, cu multă personalitate, delicat, patinat, surprinzător.

Deschiderea festivalului va avea loc luni de la ora 16:00, în sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, urmată la ora 17:00 de un colocviu susţinut de actorul Mircea Diaconu. De la ora 19:00 va avea loc prima reprezentaţie din cadrul festivalului, spectacolul cu piesa Lecţia de Eugen Ionescu, susţinut de actori ai Academiei Athanor din Germania. Al doilea spectacol – Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, va avea loc de la ora 21:00 şi va fi susţinut de actori ai Departamentului de Artă din Craiova. Prima zi a festivalului se va încheia după concertul trupei The Sinail din Serbia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu