AJOFM Satu Mare – Cardul Profesional European emis doar teoretic

La Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare sunt aşteptaţi specialiştii care vor instala aparatura necesară eliberării Cardului Profesional European.  Deşi deocamdată nu am primit nicio hârtie oficială cu privire la perioada preconizată pentru instalarea aparaturii, este de aşteptat ca în acest an Cardurile Profesionale Europene să fie eliberate şi şomerilor sătmăreni – aceasta este declaraţia făcută marţi, 20 august, de directorul AJOFM Satu Mare – Marcel Maruşca.

O zi mai târziu,   prin intermediul unui comunicat de presă, se anunţă că la AJOFM Satu Mare a început deja  emiterea Cardului European Profesional. Cităm: “AJOFM SATU MARE face cunoscut ca a inceput procedura de emitere a Cardului Profesional European. Persoanele in cautarea unui loc de munca, precum si persoanele care se afla deja inregistrate in evidentele institutiei, pot sa devina posesorii acestui card adresandu-se personalului nostru de la sediul AJOFM SATU MARE sau sediilor locale ale AJOFM SATU MARE.

Emiterea acestor carduri va avea loc in cadrul proiectului “Cardul profesional european – solutie europeana in cautarea unui loc de munca”- – ID 64305, POSDRU/94/4.1/S/64305, proiect strategic, la nivel national, ce vizeaza modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la baza cardul ca si instrument de autentificare. Aceasta activitate va continua si dupa finalizarea proiectului.

Proiectul este implementat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) in parteneriat cu S.C.Soft Business Union SRL si s-a desfăşuart pe o perioadă de 33 luni (1 decembrie 2010 – 31 august 2013) in conditiile de finanţare obtinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Obiectivul general al proiectului constă în cresterea calitatii si transparentei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor in cautarea unui loc de munca; a serviciilor oferite agentilor economici interesati in atragerea de resurse umane, precum si a altor institutii publice cu care ANOFM interactioneaza; respectiv imbunatatirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate in procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea Cardului Profesional European pentru persoanele in cautarea unui loc de munca inregistrate in cadrul tuturor structurilor SPO.  Va asteptam la sediile noastre pentru emiterea cardurilor”

Întrebat cum stau lucrurile, în condiţiile unor informaţii contradictorii, directorul Marcel Maruşca a declarat că, deoarece a fost în concediu, marţi nu ştia despre existenţa la sediul AJOFM a celor patru aparate necesare emiterii cardurilor. El a mai spus că de fapt cardurile pot fi emise doar teoretic, deoarece aparatura înregistrează rateuri, şi că, anunţul privind începerea emiterii cardurilor a venit gata ambalat de la ANOFM Bucureşti. Noi completăm şi spunem că conducerea ANOFM Bucureşri s-a panicat la gândul că la sfârşitul lunii august se încheie derularea proiectului cu finanţare europeană privind emiterea cardurilor, iar la nivel naţional abia în câteva oraşe a începout efectiv emiterea acestora.  Ne întrebăm ce li se va spune şomerilor sătmăreni care se vor deplasa până pe strada Ion Ghica, la sediul AJOFM, după Cardul Profesional European…

Distribuie:

Postaţi un comentariu