Cardul de sănătate ajunge la Satu Mare în decembrie

În Satu Mare vor ajunge aproximativ 250.000 de carduri. Sursa foto: evz.ro

Luna decembrie este perioada preconizată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare pentru începerea distribuirii către asiguraţi a cardului naţional de sănătate. Preşedinta Georgeta Pop a declarat că pentru Satu Mare este prevăzută distribuirea a circa 250.000 de carduri de sănătate, reprezentând numărul asiguraţilor sătmăreni cu vârsta peste 18 ani.

Georgeta Pop a mai declarat că după ce cardurile de sănătate vor fi distribuite fiecărui judeţ, rămâne de văzut cine le va repartiza asiguraţilor. În condiţiile în care există deja un conflict între Asociaţia Naţională a Medicilor de Familie şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în ciuda prevederilor legale medicii de familie exprimânu-şi refuzul de-a distribui cardurile.

Până în prezent au fost tipărite 250.000 de carduri de sănătate pentru judeţul Arad, primul din ţară unde este implementat proiectul privind utilizarea de către asiguraţi a cardurilor de sănătate. Emiterea cardurilor continuă cu o medie zilnică de 18.000 de exemplare, la nivel naţional urmând a fi tipărite în total circa 17 milioane asemenea documente.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu