Campanie antidrog cu lansări de lampioane şi expoziţii tematice

Manifestările de astăzi cuprind și o expoziție cu lucrări tematice

Mediul online a devenit calea sigură spre moartea a zeci de tineri români. Odată cu închiderea așa-ziselor „magazine de vise”, toți cei apelau la produsele acestora au devenit clienți ai magazinelor online cu același profil. Doar anul trecut au fost înregistrate zeci de decese asociate consumului de droguri, iar rata acestor tragedii este în continuă creștere.

Județul Satu Mare nu face excepție de la acest flagel. Prin urmare, în centrul municipiului Satu Mare a fost organizată astăzi o campanie de sensibilizare a publicului sătmărean cu privire la pericolele la care se supun consumatorii acestor noi substanțe psihoactive (SNPP).

„Aceste campanii au început să-și arate eficacitatea. Ele se adresează nu doar consumatorilor de droguri ci și acelora din jurul lor. Primim tot mai multe informații de la părinții, rudele sau prietenii celor care consumă substanțe etnobotanice. Doar așa putem sa-i ajutăm pe cei atinși de acest flagel. Sătmărenii trebuie să știe că pot apela oricând la noi, confidențialitatea fiind garantată. Totodată, ei trebuie să înțeleagă că, în fond, prin aceste informări ei realizează o faptă bună”, ne-a declarat Beatrix Câmpan, specialist în cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare.

Manifestările de astăzi, organizate cu prilejul Zilei Internaționale Antidrog, au inclus, printre altele,   aprinderi de lampioane în memoria victimelor consumului de droguri și expoziție cu lucrări tematice. La nivel național întreaga campanie se desfășoară sub sloganul „În viață sănătatea are prioritate, nu drogurile! Victimele consumului de droguri nu mai au priorități, doar lumânări aprinse. Tu ce priorități ai?”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu