Uluitoarele imagini cu insecte ale lui Remus Țiplea au ajuns în Huffington Post (Galerie foto)

Insectele sunt vedetele lui Remus Țiplea din seria „Bulbucații”

Renumitul fotograf din Țara Oașului, Remus Țiplea, se afirmă puternic și în Statele Unite ale Americii. Fotografiile sale macro intitulate „Bulbucații“ sunt deja extrem de comentate de americani pe celebrul site media Huffington Post și pe blogul Grindtv, unde au fost postate zeci de fotografii de-ale negreșteanului.

Și asta nu e tot. Remus pregătește două mari proiecte, la care lucrează de aproape trei ani de zile. Este vorba despre un documentar care va cuprinde crescătorii de oi din Țara Oașului, mai exact modul de viață și tradițiile specifice lor. Celălalt documentar, mult mai amplu, care necesită multă muncă, va cuprinde confesiunile religioase ale oamenilor din zonă. „Este proiectul cel mai îndrăgit de mine și la care muncesc foarte mult. Documentarul va fi divizat în șase volume. Ortodocși, catolici, reformați, penticostali, Martori ai lui Iehova și adventiști își vor exprima gândurile despre adevărul biblic“, susține Remus.

Negreșteanul a început să fotografieze abia din 2009, în patru ani reușind performanța de a câștiga numeroase premii la concursuri naționale, dar și internaționale. Remus Țiplea a câştigat marele premiu al concursului de artă fotografică din cadrul Photo Romania Festival în acest an. La acest festival, desfășurat la Cluj, Remus a concurat cu 20 de fotografi internaţionali de renume, evoluând în fața a mii de entuziaşti ai fotografiei. Considerat deja cel mai important festival de fotografie din Europa de Est, evenimentul a cuprins expoziţii şi vernisaje, cursuri şi workshop-uri de fotografie, concerte şi alte evenimente foto neconvenţionale.

Țiplea s-a evidențiat în fotografie și prin expozițiile naționale anuale organizate la Negrești Oaș, „Versus, dar Împreună”, găzduită de Muzeul Ţării Oaşului şi ajunsă în 2012 la a III-a ediţie. La eveniment participă an de an sute de specialiștii ai fotografiei, fiind desemnată cea mai mare expoziție de fotografie din țară.

Vezi aici cum a relatat Huffington Post despre el (în engleză).

Remus Țiplea este și colaborator al Transilvania Reporter. Mai jos găsiți o galerie foto cu câteva dintre cele mai reușite fotografii din seria „Bulbucații”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu