Botoşei cu scântei în şedinţa Consiliului Judeţean

Schimb de replici între deputatul Kereskeny și conducerea CJ

Deşi proiectul de hotărâre privind perceperea, de la începutul lunii iunie, a unei taxe de 2 lei de la fiecare vizitator care intră în Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost aprobat inclusiv de consilierii judeţeni colegi de partid, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor continuă să conteste decizia conducerii Consiliului Judeţean privind aplicarea aşa zisei taxe de curăţenie. Cu prilejul şedinţei ordinare care a avut loc marţi, la discutarea proiectului de hotărâre  privind reglementarea taxelor pentru saloanele şi rezervele  VIP din cadrul Spitalului Judeţean, deputatul UDMR a ridicat din nou problema renunţării la taxa de 2 lei pentru accesul vizitatorilor în spital, aşa cum a făcut-o şi în interpelarea pe această temă adresată ministrului Sănătăţii la începutul lunii iunie. Kereskenyi a afirmat că înţelege necesitatea recuperării de către Consiliul Judeţean a sumelor investite în modernizarea spitalului, dar acest lucru ar trebui făcut altfel, respectiv nu prin punerea la plată a cetăţenilor, cu atât mai mult cu cât legea Sănătăţii prevede clar interzicerea acestor practici. De la bun început intervenţia deputatului UDMR i-a iritat pe preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor.

Preşedintele Adrian Ştef a precizat că va răspunde adresei primite din partea Ministerului Sănătăţii în urma interpelării formulate de Kereskenyi şi a subliniat faptul că deputatul UDMR urmăreşte prin aceste demersuri să discrediteze conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, inclusiv prin abordarea cu  insistenţă a subiectului privind taxa pe botoşei cu prilejul discuţiilor pe marginea unui proiect de hotărâre cu o temă diferită. Şi mai vehement, vicepreşedintele Mircea Govor a afirmat că cei aflaţi la conducerea Consiliului Judeţean s-au săturat să fie criticaţi fără justificare şi că, în loc să aibă preocupări legate de taxele aplicate de instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, deputatul Kereskenyi Gabor ar trebui să-şi facă griji pentru rezultatele unei analize pe care Mircea Govor ar solicita-o cu privire la activitatea în cadrul Primăriei Satu Mare, ca viceprimar, a actualului deputat. Replica deputatului nu a întârziat, acesta afirmând că asemenea analize ar putea fi efectuate şi în cazul vicepreşedintelui Mircea Govor.
Schimburile de replici dintre cei trei au fost stopate de afirmaţia preşedintelui Adrian Ştef cum că la intrarea în Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt taxaţi doar vizitatorii, aparţinători ai pacienţilor, nu asiguraţii, adică pacienţii internaţi.
Reamintim că începând cu data de 6 iunie, la iniţiativa Conducerii Consiliului Judeţean, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare este permis doar după achitarea unei taxe de 2 lei, în schimbul căreia fiecare vizitator primeşte o pereche de botoşei de unică folosinţă pe care este obligat să-i încalţe peste încălţămintea de stradă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. ghici says:

    Ce mai cauta acolo A. Stef? Ce tunsoare are? E rocker cumva, e de tot rasul cu orasul asta! :p

Postaţi un comentariu