Boschetarii au aprins acoperișul unui bloc

Boschetarii au incendiat acoperișul

Acoperişul blocului situat pe strada Ostrovului nr.4 din Satu Mare a luat foc sâmbătă dimineaţa, fiind necesară evacuarea temporară a locatarilor. În jurul orei 3:00, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş, precum şi şefi ai administraţiei locale – viceprimarul Radu Roca şi prefectul Eugeniu Avram.

Potrivit celor declarate de şeful ISU Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, din primele cercetări se presupune că incendiul a izbucnit din cauza oamenilor străzii care îşi fac veacul în zonă, iar pe timpul nopţii urcă pe acoperişurile blocurilor unde încearcă să se încălzească.

„Aceasta este doar o ipoteză, urmează să finalizăm investigaţiile pentru a stabili cu certitudine cauza incendiului”, a declarat Dan Gheorghe.

Pentru a se evita alte probleme, imobilul a fost debranşat temporar de la reţelele de gaz şi electricitate, iar locatarii au fost evacuaţi temporar în stradă, iar după stingerea incendiului au revenit în locuinţe.

Colonelul Dan Gheorghe a declarat că deşi acoperişul imobilului a ars în totalitate, nu au fost afectate structura de rezistenţă aa blocului şi nici apartamentele de la etajul IV.

Imobilul cu nr. 4 de pe strada Ostrovului este fostul bloc de garsoniere al SC Mondiala şi este locuit în prezent de 120 de familii care sunt proprietarele spaţiilor de locuit. Valoarea pagubelor a fost estimată la 50.000 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu