Biblioteca Judeţeană: Ateliere de educaţie non formală pentru şcolarii mici aflaţi în vacanţă

Atelierul de “Teatru de umbre” are loc zilnic între orele 11:30-13:00

Două ateliere care promovează educaţia non formală sunt organizate în această săptămână la Biblioteca Judeţeană Satu Mare pentru şcolarii mici aflaţi în vacanţă. Este vorba despre un atelier de origami, în cadrul căruia cei mici realizează podoabe pentru bradul de Crăciun şi  un atelier denumit Teatru de Umbre, foarte îndrăgit de copii.

În fiecare zi, între orele 10:00-11:.20,   în cadrul atelierului de origami sunt confecţionate obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă, precum ghirlande, globuri, reni, oameni de zăpadă, brăduleți și altele asemenea.

Atelierul de “Teatru de umbre”  are loc zilnic între orele 11:30-13:00 și se adresează copiilor cu vârsta de peste opt ani. Participarea la ambele ateliere este gratuită. “Prin aceste metode de educație non formală dorim să atragem în jurul bibliotecii cât mai mulți copii care preferă să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut și creativ oferindu-le și posibilitatea de a socializa, de a se distra și de a lega noi prietenii. Este știut și apreciat faptul că educația non formală însoțește cu succes formarea educațională a copiilor și rămâne una dintre variantele optime pentru susținerea dorinței de cunoaștere și de afirmare”, a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea atelierului de Teatru de umbre.

Distribuie:

Postaţi un comentariu