Ave Impex vizează o creștere a cifrei de afaceri cu 20%

Ave Impex SRL Satu Mare este cel mai mare producător de carne de pasăre din Nord-Vestul țării

Producătorul de carne de pasăre Ave Impex din Satu Mare, unul dintre primii cinci jucători de pe piața din România, vizează să ajungă în acest an la afaceri de peste 30 milioane de euro, cu un avans de aproape 20% față de anul trecut. Acest lucru va fi posibil ca urmare a creșterii producției în urma semnării mai multor parteneriate cu crescători din industria avicolă. În acest moment, societatea exportă 30% din producție.

30% din produse merg la export

Ave Impex SRL Satu Mare, cel mai mare producător de carne de pasăre din Nord-Vestul țării, a înregistrat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de 26 de milioane de euro, urmând ca în acest an să ajungă la peste 30 milioane euro, prin creșterea producției cu 20%. Totodată, Ave Impex a crescut livrările la export acoperind 30% din rulajul anual, după ce în urmă cu trei ani acest segment avea o pondere de numai 11%.

„Iniţial ne propusesem să ajungem la 25% din producţie trimisă la export, dar am avut loc pe piaţă aşa că am mărit capacitatea. Probabil anul viitor vom ajunge la exporturi de 50% din producţie. Suntem ajutaţi şi de faptul că avem o poziţie bună, suntem la 20 de kilometri de autostrada M3 din Ungaria şi livrările intracomunitare se fac uşor “, spune Gheorghe Bodea, director general şi fondator al Ave Impex.

Societatea exportă în acest moment produse în țări ca Ungaria, Anglia, Germania și Franța. În România, producătorul de carne de pasăre operează o rețea de retail de 13 magazine în Satu Mare, Carei și Baia Mare, dar își vinde produsele și în marile magazine precum Cora, Auchan, Unicarm, Billa, Kaufland și Profi.

Cheia succesului: reinvestirea profitului

Ave Impex SRL Satu Mare a Intrat pe piață în urmă cu 19 ani cu un efectiv de 5.000 de păsări/serie, iar la ora actuală are aproape un milion și sacrifică în abator circa 10 milioane de păsări/an. Potrivit lui Gheorghe Bodea, dezvoltarea firmei s-a făcut gradual, pas cu pas, fiind reinvestit profitul și apelându-se în același timp la credite bancare.

”Dacă la început producția s-a desfășurat într-o hală de 700 mp închiriată, la ora actuală firma are în proprietate și își desfășoară activitatea în trei ferme de găini reproducție rase grele, o stație de incubație, șapte ferme de creștere a puilor de carne, un abator pentru sacrificarea păsărilor, o carmangerie, o flotă auto proprie pentru aprovizionare și distribuția cărnii, dar și 13 magazine de prezentare și desfacere”, a precizat managerul Bodea.

Din anul 2008, când a început recesiunea economică, dezvoltarea societății a avut un ritm mai lent. Totuși, în anul 2012 s-a inaugurat o nouă stație de incubație cu capacitatea de 8, 5 milioane de pui de o zi/an. „Avem în program continuarea investițiilor prin construirea unei ferme de reproducție rase grele, a trei ferme de pui de carne și mărirea capacităților de abatorizare cu 50%“, susține directorul Gheorghe Bodea.

Gama de produse a firmei Ave Impex cuprinde peste 60 de sortimente, promovate pe piața sub brandul “Ave- Puiul tău în fiecare zi”.

Subvenții de 3, 2 milioane euro neîncasate

 Problemele pe care firma le-a avut în ultimul timp sunt legate în special de neîncasarea în totalitate a subvențiilor. Numai în perioada 2010- 2012, firma nu a încasat subvenții în valoare de 3, 2 milioane euro, deși această sumă era cuprinsă în bugetele de venituri și cheltuieli ale firmei. „Dezvoltarea în continuare a firmei și a sectorului avicol în general va fi condiționată de politica Guvernului de reducere a TVA la carnea de pasăre și la alte alimente, de reducerea unor taxe și impozite, de creșterea veniturilor reale ale populației“, susține managerul Gheorghe Bodea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu