AquaStar, noua atracție din Transilvania de Nord. Se stă la coadă pentru un șezlong

Ștrandul AquaStar / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Mii de sătmăreni, vizitatori din județele învecinate și chiar din Ungaria, aleg să își petreacă weekend-urile la parcul acvatic AquaStar din Satu Mare. Noua atracție din nord-vestul țării se bucură de un mare succes, fiind vizitată de circa 2.000 de persoane pe zi la sfârșitul fiecărei săptămâni. Prin serviciile sale de agrement, divertisment, recreere, wellness şi SPA, la doar o lună de la deschiderea oficială, complexul AquaStar a reușit să devină atracția verii la Satu Mare. Iar pentru că numărul vizitatorilor crește pe zi ce trece, acest complex poate contribui la dezvoltarea municipiului Satu Mare.

“Suntem convinşi că potenţialul economic al acestei investiţii este foarte mare mai ales că parcul acvatic devine o  ancoră ce va determina dezvoltarea economică a zonei pe mai multe planuri, pe termen lung”, a declarat Nagy Karoly, patronul  companiei Solarex.

aquastar-satu-mare7

Majoritatea celor care iubesc ieșirile la ștrand spun că acest complex acvatic poate concura ușor cu ceea ce ne oferă vecinii noștri maghiari. Opiniile diferă, existând și păreri critice. O dovadă în acest sens este opinia unui băimărean care și-a scris impesiile pe un site de profil. Acesta relatează că a ales acest ștrand pentru a-și petrece zilele libere pentru că este mult mai aproape decât Ungaria, iar condițiile sunt la nivelul lor. “Ne-am bucurat când am aflat despre deschiderea acestui parc acvatic datorită faptului că era mult mai aproape de Baia Mare și, nu în ultimul rând, pentru ca în sfârșit demonstrăm și noi românii că știm să ne valorificăm minunatele resurse naturale/turistice și nu suntem obligați să-i îmbogățim pe alții ca să ne simțim bine într-un weekend sau în concediu.  În ce privește condițiile, sunt într-adevăr la nivelul celor din Ungaria“, scrie băimăreanul. Aceeași persoană constată lipsa umbrelelor și semnalează faptul că șezlongurile se dovedesc a fi insuficiente pentru o zi aglomerată de weekend. „De asemenea, parcarea amenajată, gratuită este destul de mare, dar sâmbătă după-masă abia mai găseai loc. Prețurile le consider un pic cam mari pentru buzunarul nostru. Totuși, una peste alta, e un început bun”, scrie acesta.

 

aquastar-satu-mare5

Prețuri destul de mari

Sătmăreni de toate vârstele au fost încântaţi de ștrandul AquaStar, iar cei dornici să testeze noile tobogane au fost atât de numeroşi încât s-au format cozi de aşteptare. Stefania D., o sătmăreancă de 26 de ani, ne-a declarat că este mulțumită de condițiile pe care le-a găsit la ștrandul AquaStar, și că a vizitat complexul de mai multe ori de la deschidere. “Recunosc că prima dată am venit mai mult din curiozitate. Fiind mulțumită de tot ce am găsit aici, am ales să revin, chiar și în timpul săptămânii. Îmi place că nu e atât de aglomerat ca și în weeekend, e foarte curat, iar temperatura apei este perfectă”, ne-a povestit aceasta.

Un alt client al complexului AquaStar ne-a mărturist că prețurile de aici i se par mari pentru persoanele cu venituri medii: “Este foarte frumos, dar, din păcate, nu ne permitem să venim prea des. La salariile pe care le avem, prețul biletelor este destul de mare, așa că vom reveni doar o dată la câteva săptămâni. Dar merită. Soția mea este încântată de bazinele cu hidromasaj, iar pe nepoți nu îi mai pot scoate din apă”, a concluzionat acesta.

Preţul unui bilet de intrare este de 30 lei/adult, 20 lei/studenţi şi pensionari, 15 lei/copii între 3-14 ani, 10 lei tarif saune. Copiii până la trei ani au acces gratuit. Programul de funcţionare şi tarifele sunt valabile pentru sezonul estival.

 

aquastar-satu-mare3

Capacitate de 2000 persoane/zi

Complexul dispune de o zonă acoperită cu mai multe bazine de hidromasaj, frumos lucrate, întreținute, numeroase țâșnitoare, perdea de apă și jacuzzi. În incinta acoperită sunt amenajate mai multe tipuri de saune. Doritorii pot apela la ședințe separate de hidromasaj, kinetoterapie și masaj. AquaStar are cinci piscine exterioare : o piscină de relaxare şi distracţie, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane, iar apa termală din belșug a permis și construirea unui bazin perfect pentru tratament. Aici există și un bar/restaurant unde clienții pot servi meniul zilei.

Patronul companiei Solarex, Nagy Karoly susține că AquaStar va fi deschis tot timpul anului. Capacitatea parcului este de 2.000 de persoane/zi în sezonul estival şi circa 500 persoane/zi în extra sezon. „Ștrandul va fi deschis tot timpul anului, având în vedere că avem și bazine acoperite. Parcarea dispune de 400 de locuri, ocupate în totalitate, cel puțin până acum, în weekend. Parcul acvatic dispune și de 400 de vestiare și 100 de umbreluțe“, a mai spus acesta.

 

aquastar-satu-mare2

aquastar-satu-mare8

aquastar-satu-mare

aquastar-satu-mare6

aqua

Distribuie:

Postaţi un comentariu