Atenţie la adeverinţele care atestă vechimea în muncă!

Eugenia Sabou, directoarea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare

Sătmărenii care doresc să se pensioneze trebuie să fie atenţi la adeverinţele care atestă vechimea în muncă, ataşate la dosarul de pensionare. Eugenia Sabou, directoarea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare afirmă că prin intermediul adreselor emise de Casa Naţională de Pensii se atrage atenţia că la nivel naţional, numeroşi cetăţeni ataşează în dosarul depus pentru pensionare documente care atestă vechimea eliberate de societăţi intexistente:

 “Foarte multe dintre societăţile comerciale care au funcţionat ilegal  până în 2011, au eliberat adeverinţe pentru stagiile de vechime înscrise ulterior în cărţile de muncă. Aceste persoane încearcă în prezent să ataşeze în dosarele de pensionare astfel de adeverinţe, dar trebuie să ştie că nu pot să treacă de bariera verificărilor” – a declarat directoarea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare.

Eugenia Sabou afirmă că în adresele emise periodic de Casa Naţională de Pensii sunt specificate şi numele societăţilor, astfel că la Casele Judeţene de Pensii pot fi depistate cu uşurinţă documentele eliberate fără justificare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu