Ardudul medieval a renăscut din propria-i cenușă – Galerie foto

Prin Festivalul medieval se dorește promovarea vechii cetăți a Ardudului și implicit introducerea orașului în circuitul turistic / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Cetatea Ardudului a fost duminică un loc de poveste. Tinere domniţe şi cavaleri lup, muzică şi dans din epoca medievală, înfruntări cavalereşti și spectacole inedite au încântat participanții la Festivalul “Ardudul Medieval”. Evenimentul a readus la viață tradițiile, obiceiurile și spectacolele evului mediu.

Festivalul a început cu o paradă inedită. Îmbrăcați în ținute medievale, oficiali ai Ardudului și ai județului, alături de invitați și localnici, au participat la parada medievală de la biserică până la cetate. Parada s-a încheiat cu jurământul participanților de a transforma festivalul într-o tradiție la Ardud. Printre invitați s-au făcut remarcați Ordinul Cavalerilor Lup împreună cu actori ai teatrului Scena din cetatea Târgu Mureș, care au încântat vizitatorii cu o scenetă din legenda prințesei Vilma, prințesa Șerpoaică blestemată de către propriul părinte să se transforme în şarpe, pentru că îl trădase pe acesta din urmă din dragoste pentru un ofiţer.  De altfel, spectatorii au aplaudat îndelung prestația actorilor, care au reușit să pună în scenă perfect legenda prințesei Vilma, fiica lui Francisc Rakoczi al II-lea.

Între timp, la cetate s-a instalat ”Tabăra Cavalerilor Lup” cu un atelier de sticlărie, stâna lupilor, cortul vraciului lup și cortul fetițelor vopsite. Aici a fost semnat pactul de bună pace, urmat de momente interactive cu școala pajilor lup, școala de dans medieval și școala scutierilor lup.

Locuitorii oraşului Ardud au fost foarte încântaţi de ceea ce se întâmplă în localitatea lor. „Foarte frumos, sper să se transforme într-o tradiţie şi cu fiecare an să evoluăm atât din punct de vedere al organizării dar şi a numărului de persoane care vor veni să se bucure de zilele dedicate cetăţii”, ne-a declarat un localnic entuziasmat.

Focul de tabără cavalerească și lansarea lampioanelor vor încununa seara.

Text: Sergiu Podină
[nggallery id=16] 

Distribuie:

Postaţi un comentariu