Apel cu ecou. Jandarmii sătmăreni donează sânge

Jandarmii sătmăreni au donat sânge în repetate rânduri

Un număr de 25 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare s-au prezentat luni la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) pentru a dona sânge. Acţiunea jandarmilor are loc ca urmare a apelui făcut de directoarea  Doiniţa Crişan, cu privire la criza de sânge fără precedent cu care se confruntă CTS în această perioadă. Purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei, Camelia Lucuţ, afirmă că acţiunea jandarmilor a fost prevăzută iniţial pentru luna noiembrie, dar din cauza crizei de sânge semnalată şi de Transilvania Reporter, aceştia au decis să se prezinte acum la CTS.

Împreună cu cele 25 de cadre a fost şi colonelul Gheorghe Avram, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.  În total, până în 25 septembrie, se vor prezenta pentru a dona sânge 40 de cadre ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Jandarmii sătmăreni au răspuns mereu prezent la apelurile CTS Satu Mare şi au donat sânge în repetate rânduri în cadrul campaniei desfăşurate sub sloganul “Dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”.

Reamintim că Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Satu Mare se confruntă cu o criză a sângelui fără precedent. Directoare Doiniţa Crişan afirmă că din cauza reducerii drastice a numărului de donatori, de la începutul lunii septembrie toate stocurile de sânge ale CTS sunt aproape de zero.

jandarmi-donatori-sange-satu-mare

Distribuie:

Postaţi un comentariu