Ansamblurile de dans german din Nord Vest, la serbarea recoltei din Satu Mare

fanfarele şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural în parcul din Piața Libertății / Sursa foto: satumareonline.ro

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam în colaborare cu Forumul Democrat German Satu Mare organizează la sfârșitul săptămânii, întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German, sub egida celei de-a XVII-a ediții a ”Serbării Recoltei”.

La eveniment sunt așteptate formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Petreu, Zajta/Ungaria, Tăşnad, Cămin şi Satu Mare, dar și Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti.

Manifestările vor începe sâmbătă de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt  de pe strada Vasile Lucaciu, cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Orşova, Petreu şi Vişeu de Sus. Apoi, de la ora 15.00, va avea loc deschiderea manifestării cu expoziţi foto „Voluntariat pentru comunitate”,   urmată de o masă rotundă pe tema „Muncă voluntară de tineret”.

De la ora 18.00 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în parcul din Piața Libertăţii, în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti. Parada va avea traseul str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora – Catedrala Romano-Catolica – Hotel Dacia – Parcul din centrul vechi. La paradă vor participa peste 100 de tineri  în porturi populare. În parcul din Piața Libertății, fanfarele şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural, după care seara se va încheia cu o serată de dans pentru participanţi la care va evolua formaţia Beckslash din Tăşnad.

A doua zi, duminică, la Biserica Calvaria  va avea loc o slujbă festivă oficiată de preotul Michael Orbán.

Distribuie:

Postaţi un comentariu