Andreea Paul Vass: „Finanțele și credibilitatea nu sunt chewing gum“

Conducerea PDL Satu Mare a susținut astăzi o conferință de presă

„Finanțele unei țări și Credibilitatea nu sunt chewing gum. Avem o mare cădere la veniturile bugetare. Este un paradox marca USL în condițiile unei creșteri economice estimate aproape de 2% și în condițiile extinderii bazei de impozitare în acest an. Avem 30 de taxe noi și impozite majorate în acest an“, aceasta a fost declarația cu care deputatul de Țara Oașului, Andreea Paul Vass, a început conferință de vineri, susținută la Satu Mare, alături de preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, și preşedintele tineretului democrat-liberal, Adrian Cozma.

În opinia sa, căderea drastică a veniturilor bugetare are la bază mai multe erori ale guvernării. Prima eroare este reprezentată de estimările Guvernului, care “au fost mult prea optimiste pentru acest an“.

„Diletantismul miniștrilor de buget și finante, nepriceperea Premierului, costa România. Acest cost e plătit de români. Nu sunt bani pentru școli, spitale sau drumuri. Guvernul Ponta creează zilnic haos financiar, taxe și impozite, apoi se așteaptă ca românul să-și dea sufletul să plătească. “, a declarat deputatul.

Proasta colectare a taxelor și explozia evaziunii fiscale este a doua eroare din topul clasamenteului realizat de Vass. „Tendința negativă a fost semnalată de Consiliul Fiscal încă din raportul pe execuția bugetară a anului 2012. În realitate, cei mai mari evazioniști fiscali sunt finanțatorii partidelor politice din USL și de aici vine penibila colectare a taxelor în România“, a declarat Andreea Paul Vass. Și lista erorilor continuă cu diminuarea semnificativă a investițiilor publice și creșterea cheltuielilor cu personalul bugetar,  ineficiența investițiilor publice și sufocarea politică a companiilor de stat și cerința USL de a susține risipa cheltuielilor publice.

Adrian Cozma, președintele TDL Satu Mare, a ținut să precizeze, referitor la declarația făcută de Laura Bota, președinta PMP Satu Mare privind tinerii care au plecat din PDL la PMP, că nu este adevărat ce s-a specificat și că cele trei persoane care au plecat erau simpli membri de partid și nu făceau parte din conducere, așa cum s-a declarat.

„Cei trei tineri erau simpli membri în PDL și nu făceau parte din conducere așa cum a susținut Laura Bota“, a declarat Laura Bota.

Distribuie:

Postaţi un comentariu