Andreea Paul: „USL pregătește un tun de 1 milion de euro la Primăria Tășnad”. Mitrașca o trimite la psihiatru

andreea paul vasile mitrasca
Deputatul Andreea Paul și primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca

Deputatul PDL Andreea Paul  a lansat marți, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de acuzații  prin care susține că prin construirea unui nou sediu al Primăriei Tășnad, USL vrea să dea un tun de un milion de euro. În replică, Vasile Mitrașca, primarul orașului Tășnad, spune că viitoarea clădire a Primăriei este o  necesitate pentru locuitorii orașului, și spune că deputatul Andreea Paul are probleme de ordin psihic. 

„USL Satu Mare pregătește la Tășnad un tun de 1 milion de euro. Ei se pregătesc, prin intermediul unor firme de construcții, să căpușeze fondurile ce urmează a fi alocate pentru construirea noii clădiri a Primăriei. Alocarea unei sume de un milion de euro este exagerată. Cu mult mai puțini bani se poate construi o clădire decentă pentru un oraș ca Tășnadul. Mai bine s-ar folosi acești bani pentru dezvoltarea unui centru turistic. Cerere în acest domeniu există în Tășnad și astfel s-ar creea și locuri de muncă”, a declarat Andreea Paul.

Chestionată cu privire la identitatea firmelor care ar urma să profite de acești bani, deputatul PDL-ist nu a făcut nicio mențiune, afirmând că la acest moment numele acestor societăți este cunoscut exclusiv de primarul din Tășnad, Vasile Mitrașca, și de către cei din conducerea USL Satu Mare, nominalizându-l și în acest caz pe președintele organizației județene a PSD, Mircea Govor.

În replică, primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, a declarat că Primăria Tășnad este, probabil, singura din țară care plătește chirie pentru sediu, precizând că suma de un milion de euro a fost avansată de un proiectant.

„Prin declarațiile pe care le face această doamnă nu pot decât să trag concluzia că are anumite probleme de ordin psihic sau pur și simplu suferă de un orgoliu prostesc. Până recent, nici nu cred că știa de existența Tășnadului, darămite să cunoască problemele cu care se confruntă această administrație. Dumneaei știe că noi suntem, probabil, singura primărie din țară care stă în chirie? Plătim 20.000 de euro anual pentru aceasta, bani pe care trebuie să-i luăm dintr-un buget mic, al unui orășel de 10.000 de locuitori. În al doilea rând, noi, ca locatari ai unui spațiu impropriu, trebuie să deservim nu mai puțin de 11 comune, plus orașul Tășnad. Acest lucru nu se poate face dintr-un cort, așa cum ne-a sugerat recent doamna deputat. Sunt necesare totuși un minim de condiții pentru a putea funcționa o administrație.  În al treilea rând, suma de 1 milion de euro este una avansată de proiectant. Aceasta nu înseamnă nicidecum că vom cheltui toți acești bani, probabil nici jumătate din ei”, ne-a declarat primarul social democrat al Tășnadului.

Menționăm că vechiul sediu al Primăriei Tășnad, construit în 1908, a fost demolat în anul 2009, ca măsură preventivă, după ce unul dintre zidurile imobilului s-a prăbușit. Edilul Vasile Mitrașca a adăugat că noua clădirie a Primăriei va fi ridicată pe amplasamentul celei vechi și va respectat într-u totul arhitectura fostei clădiri.

„Avem o datorie de ordin moral și istoric să reconstruim vechea clădire. Vorbim aici de un imobil dăruit orașului de către  Coriolan Șter, poate cea mai importantă personalitate istorică a acestui oraș și totodată unul dintre principalii militanți pentru emanciparea românilor din această zonă”, a mai precizat primarul din Tășnad.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. augustin says:

    sa fie oare tot firmele care au venit si la carei din pericei sau ……?
    nici nu e mult 1 milion de euro cand numai pt renovarea noii primarii din carei kovacs a bagat pana acum 2 milioane de euro si e doar o renovare.

Postaţi un comentariu