Ameninţări şi contre la alocarea banilor pentru Clubul Sportiv Municipal

Ședința Consiliului Local Satu Mare

Consilierii municipali sătmăreni au aprobat joi bugetele de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii. În total, pentru Teatrul de Nord şi Clubul Sportiv Municipal suma aprobată este în cuantum de 25.961.049 lei. Din această sumă, 24.791.049 lei sunt banii care asigură secţiunea de funcţionare Teatrului de Nord şi a Clubului Sportiv Municipal, , iar 1.170.000 lei – secţiunea de dezvoltare.

Din suma totală, bugetul alocat Teatrului de Nord este de  4.280.000 lei, exclusiv pentru secţiunea de funcţionare. Din cei 4.280.000 lei, pentru  cheltuielile de personal sunt prevăzuţi 2.610.000 lei, iar pentru cheltuielile materiale -1.670.000 lei.

Bugetul alocat Clubului Sportiv Municipal este în sumă de 2.050.000 lei, exclusiv pentru secţiunea de funncţionare. Din aceşti bani, pentru cheltuielile de personal sunt prevăzuţi 123.691 lei, iar pentru cele materiale – 1.926.309 lei.

Dezbaterea proiectului de hotărâre a fost condimentată de intervenţiile primarului Dorel Coica şi consilierului UDMR Vasile Fogel. Obiecţia consilierului Vasile Fogel, precum şi a altor consilieri UDMR, a vizat absenţa de la şedinţă a preşedintelui CSM Satu Mare,   Valeriu Neagu.  Pe de altă parte, primarul Dorel Coica, la solicitarea consilierului Vasile Fogel de-a repeta o afirmaţie în faţa presei, a declarat că va solicita efectuarea unui audit foarte serios pe marginea gestionării fondurilor CSM în perioada când preşedintele acestuia a fost Vasile Fogel. În replică, Vasile Fogel l-a somat pe primar să nu facă afirmaţii fără date concrete, iar primarul, în nota obişnuită, a afirmat că şi în cazul CSM, ca şi în alte situaţii, se achită datorii rămase de pe vremea fostei conduceri a Primăriei. Schimbul de replici acide dintre primarul Dorel Coica şi consilierul Vasile Fogel a continuat şi la punctul Diverse. Edilul şef i-a spus consilierului UDMR că din cauza atitudinii pe care acesta o are constant, nu exclude posibilitatea ca la viitoarele şedinţe să-l supună atât unui consult medical menit a-i determina starea de sănătate, cât şi provenienţa mirosului persisent de alcool.

vasile-fogel-dorel-coica

Distribuie:

Postaţi un comentariu