Al treilea pod încinge spiritele. Revoltă în Cartierul Funcționarilor

Proiectul care a încins spiritele / Sursa: satu-mare.ro

                Primăria Satu Mare și-a pus în cap locuitorii exclusivistului Cartier al Funcționarilor după ce a propus ca drumul pentru camioane să treacă prin cartierul lor. “E Roșia Montană a Sătmarului”, spun oamenii, care au început să strângă semnături și vor să dea în judecată Primăria.

Traseu supus dezbaterii

Primăria Satu Mare a cerut unei firme de arhitectură să întocmească Planul Urbanistic Zonal pentru șoseaua care va face legătura între drumul de la Vama Petea și locul în care ar urma să fie construit al treilea pod peste Someș din municipiul Satu Mare. Firma Sigma Proiect a propus un traseu care trece prin mijlocul Cartierului Funcționarilor.

Anunțul privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru “stabilirea traseului arterei majore de circulație între str. Diana și intersecția b-dul Unirii, colț cu str. Aurel Vlaicu” a fost postat pe siteul Primăriei și supus dezbaterii publice.

Printre casele greilor

La vederea traseului propus, locuitorii Cartierului Funcționarilor au luat foc. Drumul camioanelor ar urma să treacă prin mijlocul cartierului, pe străzi înguste pe care dacă intră un TIR se blochează întreaga circulație.

Oamenii au început să strângă semnături și să se mobilizeze pentru a protesta la Primărie la ședința în care ar urma să fie dezbătut PUZ-ul. Totodată, oamenii amenință că vor da în judecată Primăria Satu Mare, şi că vor depune plângeri penale.

În fruntea protestatarilor sunt “nume grele” din Satu Mare: vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, consilierul municipal Csaba Maskulik (liderul grupului UDMR din Consiliul Local), președinta Tribunalului Satu Mare, Rodica Maxim Groșoș, avocați, judecători, procurori și oameni de afaceri.

[stextbox id=”custom” caption=” Podul, la pachet cu centura”]Cel de-al treilea pod peste Someș din municipiul Satu Mare ar urma să facă legătura între Drumul Careiului și str. Diana. De aici ar trebui să facă legătura cu str. Aurel Vlaicu, care duce spre Vama Petea. Podul ar urma să fie construit la pachet cu centura municipiului Satu Mare, din fonduri europene.[/stextbox]

Citeşte şi: Efectul sesizării TR. Primarul retrage proiectul centurii din Cartierul Funcționarilor

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Glodeanu says:

    Da pe unde sa treaca ? Doar pentru ca sunt oameni cu bani sa nu-i deranjam. Sa treaca prin Micro 14 !!!

  2. Ovidiu says:

    Care e cartierul Functionarilor? N-am auzit pana acum de el.

Postaţi un comentariu