Admitere liceu. Cele mai mari medii sunt la Colegiul “Mihai Eminescu”

Ministerul Educaţiei a publicat listele candidaţilor repartizaţi la liceele din întreaga ţară. Potrivit site-ului admitere.edu.ro, locul întâi în clasamentul judeţean al celor mai mari medii de admitere este ocupat de Colegiul Național “Mihai Eminescu”, care își confirmă statutul de cel mai bun liceu din județul Satu Mare. Pe locul al doilea în topul pe județul Satu Mare se află Colegiul Național “Ioan Slavici” din Satu Mare, iar pe locul al treilea este Liceul Teoretic din Carei. Cele mai mici medii de admitere din județ sunt la Grupul Școlar Industrial Construcții de mașini “Unio”, Grupul Școlar “Constantin Brăncuși” din Satu Mare și la Grupul Școlar “Simion Bărnuțiu” din Carei.

Colegiul Național „Mihai Eminescu“ se poate mândri cu o ultimă medie de intrare la profilul matematică-informatică bilingv de 9, 60, ocupând primele patru locuri în clasamentul județean. Ultima medie de intrare la profilul științe ale naturii bilingv este de 9, 44, urmată de 9, 27 la matematiă informatică și 9, 25 la științele naturii. Colegiul Național Ioan Slavici se clasează pe locul cinci, înregistrând o ultimă medie de intrare de 8, 98, la științele naturii, iar liceul teoreti Carei ocupă locurile șase și șapte, cu ultimele medii de admitere de 8, 75 și 8, 74 la științe ale naturii, limba maghiară respectiv limba română.
Dacă la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ toate locurile s-au ocupat, există câteva unități de învățământ unde locuri libere sunt destule. Acestea se află la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș“, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu“ și la Liceul Reformat Satu Mare. Mai mult, există 16 locuri neocupate și la Colegiul Național „Doamna Stanca“, cinci la filologie și 11 la științele naturii. Alte cinci locuri libere sunt la Colegiul Național „Ioan Slavici“, la matematică-informatică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu