Sătmărean suspectat că a înșelat 11 firme

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore/ FOTO: pressalert.ro

Administratorul unei societăţi comerciale din Satu Mare, suspectat că a înşelat 11 firme, a fost reţinut de poliţiştii arădeni. Prejudiciul cauzat de acesta se ridică la peste 130.000 de lei.

„Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut un bărbat suspectat că a înşelat 11 societăţi comerciale din patru judeţe, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 131.000 de lei”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 8 mai 2011- 20 decembrie 2012, Francisc L. din judeţul Satu Mare, în calitate de administrator al unei societăţi economice, a achiziţionat mărfuri de la unsprezece societăţi comerciale de pe raza judeţelor Arad, Timiş, Bihor şi Satu Mare iar pentru plata mărfurilor a emis bilete la ordin care au fost refuzate din lipsa totală de disponibil în cont.

De asemenea, pentru plata unor mărfuri acesta a emis şi trei file CEC, care au fost refuzate pe motivul lipsei de disponibil şi specimen de semnătură în bancă.

„Sătmăreanul care locuia fără forme legale în judeţul Arad achiziţiona mărfuri (materiale de construcţii şi alte produse nonalimentare) pentru plata cărora elibera bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Ulterior, acesta valorifica mărfurile cu mult sub valoarea reală a acestora. În acest mod, bărbatul a cauzat un prejudiciu în valoare de 131.114, 60 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Bărbatul a fost reţinut luni de poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Distribuie:

Postaţi un comentariu