Actorii joacă în frig la Teatrul de Nord

Actorii de la Teatrul de Nord din Satu Mare repetă și joacă în frig/ Foto: teatruldenord.ro

Actorii Teatrului de Nord sunt obligați să joace și să repete în frig după ce centrala termică a teatrului care mai are puțin și împlinește o jumătate de secol a cedat. Sesizările făcute de actori încă din vară au rămas fără rezultat, viceprimarul Marcela Papici mulțumindu-se doar să trimită o firmă specializată care a constatat că centrala nu poate fi reparată.

Centrala termică a Teatrului de Nord este veche de 45 de ani și, după mulți ani în care toamna era repusă în funcțiune cu multă greutate, anul acesta a cedat. Teatrul de Nord va fi reabilitat printr-un proiect european, licitația fiind în faza evaluării ofertelor.

Fosta conducerea a Teatrului de Nord a bombardat Primăria Satu Mare cu adrese încă din vară prin care cerea găsirea unei soluții, dar noua stagiune i-a găsit pe actori jucând în frig. Primăria miza pe mutarea Teatrului în Casa de Cultură a Sindicatelor, dar operațiunea a fost amânată cel puțin până la sfârșitul lunii octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Teatrului de Nord, Carmen Frățilă, spune că, în lipsa vechii centrale termice, teatrul este încălzit cu autosuflante înainte de spectacole, dar în timpul pieselor acestea sunt oprite.

“Pentru vechea centrală nu puteam obține autorizația ISCIR, iar instalarea unei noi centrale nu se justifică având în vedere că în curând vor începe lucrările de reabilitare. Nu e foarte comod pentru actori și spectatori, dar nici nu stă lumea cu paltoane la spectacole”, spune Carmen Fărțilă.

Amânarea mutării se datorează, potrivit lui Carmen Frățilă, neamenajării în noua locație a cabinelor actorilor, a scenei și a decorurilor. Mutarea este întârziată și de nesemnarea încă a contractului de chirie cu Casa de Cultură a Sindicatelor, responsabilitate ce cădea în sarcina viceprimarului Marcela Papici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu