Acrobații aeriene și salturi cu parașuta la Mitingul Aviatic. Vedeta showului va fi echipa Baltic Bees

Participanții vor asista la demonstrații de zile mari

Acrobaţii aeriene și salturi cu paraşuta. De astfel de manifestări vor avea parte participanții la ediția cu numărul VI a “Mitingului Aviatic“, care se va desfășura în perioada 10- 11 august, pe Aeroportul Internațional din Satu Mare.

„Pentru cei interesați și în acest an spectacolul oferit va fi unul deosebit, cu un program variat, de înaltă clasă în acrobația aeriană“, susțin organizatorii.

Participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să urmărească un spectacol de acrobaţie aeriană susţinut de „Baltic Bees” din Letonia, zborul unui MIG 21 LANCER dar şi al unui elicopter IAR 330 PUMA. Nu vor lipsi nici reprezentaţiile de paraşutism, iar doritorii vor avea posibilitatea să survoleze judeţul Satu Mare cu aeronava Tarom. Intrarea la Miting-ul Aviatic este gratuită, la fel ca în fiecare an.

Vedeta show-ului aviatic va fi echipa de acrobaţie aeriană Baltic Bees din Letonia. Baltic Bees este prima echipă profesionistă de acrobație aeriană înființată în statele baltice, trupa letonă fiind compusă din piloți experimentați, având la activ mii de ore de zbor pe aeronave militare.

Mitingul Aviatic de anul acesta va avea loc în perioada 10-11 august, începând cu orele 12.00, pe Aeroportul Satu Mare, fiind organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Aeroclubul României și Aeroportul Satu Mare, împreună cu sponsorii principali.

Tradiția Mitingului Aviatic

Primul miting aviatic a avut loc în Satu Mare în urmă cu 74 de ani. Începând cu anul 2008, Consiliul Județean Satu Mare s-a implicat în organizarea unor evenimente sportive, sociale și artistice la nivelul județului Satu Mare. Unul dintre evenimentele consacrate deja este “Mitingul Aviatic”, organizat în Satu Mare pentru prima dată în 19 octombrie 2008, după 12 ani de la organizarea unui eveniment similar, și care s-a remarcat prin impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității sătmărene.

Spectacolele organizate după o pauză de 12 ani au fost apreciate de public, impactul fiind unul major, interesul crescut al sătmărenilor fiind demonstrat de numărul mare de spectatori, aproximativ 15.000, atât din municpiu, cât și din județ, țară, chiar și din țara învecinată, Ungaria.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu