A încercat să-şi scoată copilul din ţară ascuns sub pătură

Sursa foto: ITPF Sighetu Marmației

O femeie în vârstă de 36 de ani din județul Sălaj a încercat joi seara să îşi scoată din țară fetita de numai 9 luni, ascunsă sub o pătură.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de ITPF Sighetu Marmaţiei, joi, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un microbuz înmatriculat în Maramureş, în care se aflau mai multe persoane. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, la controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate, ascunsă în braţele unei femei, sub o pătură, un bebeluș de nouă luni.

Femeia, Elena L., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Sălaj, a declarat ca s-a întors în ţară în urmă cu câteva zile, iar joi intenţiona să se întoarcă în Franţa. Cum însă nu avea un document de călătorie valabil pentru minoră (doar certificat de naştere), a ţinut fetiţa în braţe şi a acoperit-o cu o pătură, sperând că astfel va trece frontiera fără a trezi suspiciuni polițiștilor.

“Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria femeii şi a fiicei sale şi o cercetează acum pe Elena L. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativa de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, mai precizează sursa citată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu