40 de ani de închisoare pentru traficanţii de droguri sătmăreni. Cine a fost achitat

Tribunalul Bucureşti s-a pronunțat în cazul celor cinci sătmăreni arestaţi la finele anului trecut pentru trafic de droguri, după ce au fost surprinşi în timp ce încercau să vândă 50 de kg de cocaină în schimbul sumei de 3 milioane de euro. Pedepsele cumulate a patru dintre inculpaţi totalizează nu mai puţin de 40 de ani de închisoare.

Patru din cei cinci traficanți de droguri sătmăreni, arestaţi în urma unui flagrant organizat de DIICOT Satu Mare în luna octombrie a anului trecut, au fost condamnați la închisoare de magistrații Tribunalului București. Cele mai grele sentinţe au fost aplicate lui Samuil Goje şi Petru Savaniu, ambii primind câte 15 ani de închisoare. În cazul lui George Tafta, judecătorii au hotărât ca acesta să stea după gratii şapte ani. Cea mai mică pedeapsă, de cinci ani cu executare, a fost primită de către Samuel Viorel Goje . Pe lângă condamnare, fiecare dintre cei patru este obligat la plata sumei de 15.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cel de-al cincilea inculpat, Vasile Viorel Fanea, a fost achitat. Totodată, instanţa a aprobat reţinerea bunurilor confiscate în timpul percheziţiilor. Acestea constau în 14 telefoane mobile, 3 calculatoare, un autoturism şi sume de bani ce depăşesc valoarea de 50 de mii de euro. Sentinţa Tribunalului Bucureşti, pronunțată la opt luni de la data arestării celor cinci sătmăreni, nu este una definitivă.

Cei cinci sătmăreni au fost arestaţi în octombrie 2012 în urma unui flagrant organizat de DIICOT în Satu Mare. Aceştia au fost surprinşi în timp ce încercau să vândă 50 de kg de cocaină în schimbul sumei de 3 milioane de euro. Drogurile au fost aduse, pe cale maritimă, din Venezuela în Portul Constanţa. De aici au fost transportate în Satu Mare. Destinaţia finală a stupefiantelor era Europa Occidentală, România fiind doar o ţară de tranzit.

Distribuie:

Postaţi un comentariu