145.000 de euro din Germania pentru extinderea Centrului de Zi din Tăşnad

Investiția a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă

Asociaţia Kolping din Germania va sprijini cu 145.000 euro extinderea Centrului de Zi pentru Vârstnici din oraşul Tăşnad. Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Bernd Grumwald – preşedintele asociaţiei şi Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, au arătat că sprijinul financiar este acordat în baza parteneriatului vechi dintre asociaţia germană şi filiala din Tăşnad a Asociaţiei Catolice Caritas din Oradea.

Lucrările ce vor fi realizate la Centrul de Zi din Tăşnad, care asigură în prezent găzduirea a doar 15 persoane, vor permite la finalizarea prevăzută pentru sfârşitul lunii iulie 2014 extinderea capacităţii centrului până la 30 de persoane. Totodată, Consiliul Judeţean Satu Mare va asigura salariul pentru încă un angajat, faţă de cei doi care deservesc în prezent centrul – afirmă preşedintele Adrian Ştef.

“Investiţia se va realiza în totalitate din banii aduşi de Asociaţia Kolping. Prin această extindere dublăm capacitatea acestui centru de zi. În prezent, prin convenţia încheiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi filiala din Tăşnad a Asociaţiei Caritas Catolică din Tăşnad, avem în plată doi asistenţi care îi deservesc pe pensionari. Când vom finaliza această investiţie, Consiliul Judeţean va asigura salariul pentru încă un angajat” – a declarat Adrian Ştef.

La finalizarea lucrărilor, pe lângă dotările actuale Centrul de Zi va avea 15 camere cu câte două paturi, iar la subsol va fi amenajat un club.

La conferinţa de presă organizată în scopul prezentării investiţiei au mai participat vicepreşedintele Asociaţiei Kolping – Norbert Schnidell, directorul filialei Tăşnad a Asociaţiei Caritas Catolică – Czier Tibor, medicul din Tăşnad Monica Sejk şi Octavian Apan – directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu