Vasile Astărăstoae: Zece zile sunt prea puţin pentru discuţiile privind reforma în Sănătate

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

Prezent joi la deschiderea Zilelor Medicale Sătmărene, Vasile Astărăstoae,  preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR),  a declarat că intervalul de zece zile pentru dezbaterea publică a pachetului de legi privind reforma în sănătate și a celui de servicii medicale de bază, propuse de Ministerul Sănătății, este prea scurt şi prezintă omisiuni importante.

“Zece zile este un interval prea scurt pentru dezbaterea unei probleme atât de importante care schimbă filosofia sistemului de Sănătate. În pachetul propus spre dezbatere nu am văzut niciun serviciu de medicină dentară – ceea ce este foarte grav pentru populaţia României – şi nici unul pentru medicina şcolară, unde sunt probleme importante, specifice, care interesează direct colectivităţile”, a declarat preşedintele CMR.

Noul pachet de baza pentru serviciile medicale din România – care se doreşte a deveni funcţional începând cu 1 februarie 2014 – a fost scos în dezbatere publică de către Ministerul Sănătăţii, iar intervalul prevăzut este de zece zile. Cu menţiunea că, potrivit ministrului Eugen Nicolăescu, este o primă formă perfectibilă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu