Specialişti de renume la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică

Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Iuliu Haţieganu’, pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura între 4 şi 7 septembrie.

Deschiderea lucrărilor congresului va avea loc miercuri după-amiază, în Aula UMF. Evenimentul va include şi Seminarul de Endocrinologie Clinică şi Moleculară, precum şi simpozioane de companii farmaceutice în care se va discuta despre osteoporoza severă, rolul tratamentului anabolic şi terapia combinată în tratarea acesteia, dar şi despre indicaţiile şi beneficiile terapiei cu hormoni de creştere la adult.

Temele dezbătute la congres sunt ‘Genotipul în patologia endocrină’, ‘Vârsta şi sistemul endocrin’, ‘Patologia endocrină a sistemului osos’ şi ‘Terapia cu GH (hormonul de creştere – GH/growth hormone – n.r.) la adult’

Comitetul de organizare al manifestării medicale este coordonat de profesorii universitari clujeni Ileana Duncea, Carmen Georgescu şi Cristina Ghervan.

Congresul este organizat de Asociaţia de Endocrinologie Clinică din România, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale, Institutul Naţional de Endocrinologie ‘C. I. Parhon’ Bucureşti, UMF ‘Iuliu Haţieganu’, Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu