„Promenda inimilor” şi lansarea „Manualului Inimii”, în ajunul Zilei Mondiale a Inimii

În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie, clujenii sunt invitaţi la inaugurarea „Promenadei inimilor”, în Parcurile ”Simion Bărnuţiu” şi „Rozelor” şi la lansarea unui manual scris de o echipă de cunoscuţi medici şi dedicat persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile de care suferă, dar şi cadrelor medicale.

„Manualul Inimii” a apărut la Editura Clusium, este o lucrare realizată de un colectiv condus de prof. dr. Dumitru Zdrenghea. Proiectul a fost susţinut de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca – unde profesorul Zdrenghea şi-a desfăşurat activitatea până la pensionare – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Primărie, Fundaţia Română a Inimii, Organizaţia locală a Studenţilor Medicinişti, Editura Clusium, Eurostamp, Tipografia Ardealul, precum şi de Rotary Club Cluj-Napoca.

„Promenada inimilor” înseamnă trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp de pacienţii cu afecţiuni cardiace, respectiv de persoanele sănătoase. Două astfel de circuite vor fi inaugurate în prezenţa autorităţilor publice locale şi a unor personalităţi din domeniul medical. La acţiune pot participa toţi cei interesaţi, indiferent de vârstă. La trecerea liniei de sosire, îi aşteaptă premii, surprize, iar pentru cine doreşte şi testări gratuite, cu măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale şi a indicelui de masă corporală.

Postaţi un comentariu