Prima prelevare de organe la Satu Mare

Sursa foto: stirileprotv.ro

La Unitatea de Transpant constituită recent la nivelul Spitalului Judeţean Satu Mare a fost efectuată prima prelevare de organe care prin transplant vor salva viețile mai multor oameni.  Ficatul şi cei doi rinichi au fost prelevaţi de la un bărbat în vârstă de 60 de ani, care în urma unui accident cerebral grav suferit sâmbătă, a intrat în moarte clinică.

Echipa Unităţii de Transpant din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare – constituită în primăvara acestui an şi subordonată unităţii din Oradea, este alcătuită din medicii Vitalie Moroşanu, Aurel Lupşa şi Traianela Popa, care au participat  la cursuri de pregătire organizate de unitatea bihoreană. Paula Mare, directorul medical al Spitalului Judeţean Satu Mare afirmă că se doreşte dezvoltarea acestei activităţi, deoarece prin transplant, organele prelevate de la pacienţii aflaţi în moarte clinică pot salva alte vieţi.

“Colegii mei care se ocupă de identificarea cazurilor poartă discuţii cu familiile. Toate datele sunt strict confidenţiale, iar în urma investigaţiilor efectuate se stabileşte dacă organele prelevate sunt apte pentru a fi transplantate”, a declarat Paula Mare.

Medicul Vitalie Moroşanu, coordonatorul Unităţii de Transplant din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, afirmă că aceasta este prima prelevare de organe realizată după constituirea unităţii. Însă, la Spitalul Judeţean Satu Mare, până în anul 2006 au mai avut loc trei prelevări de organe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu