Premieră naţională la Cluj. Primul centru de cercetare obstetrico-ginecologică din România

Primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei / Foto: Dan Bodea

Primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei a fost inaugurat, joi, la Cluj, printr-o investiţie de 11 milioane de euro, din fonduri europene.

Proiectul, denumit „Centru de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă, IMOGEN”, s-a derulat pe parcursul a trei ani, iar beneficiarul este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Directorul proiectului IMOGEN, prof. dr. Florin Stamatian, a declarat, cu ocazia inagurării centrului, că proiectul s-a concretizat prin efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, nominalizându-i aici pe prof. dr. Dafin Mureşanu, prof dr. Grigore Băciuţ, prof. dr. Silviu Sfrângeu şi cercetător dr. Cecila Roman.

„IMOGEN îşi propune să dezvolte un model pentru relansarea cercetării medicale în România, respectiv să devină un centru multifuncţional interdisciplinar, cu dotări competitive şi cu personal de specialitate adecvat pentru dezvoltarea unor domenii/sub-domenii de interes în cercetarea contemporană”, a menţionat Florin Stamatian.

În cadrul centrului IMOGEN vor fi dezvoltate patru arii de cercetare, respectiv imagistică medicală, obstetrică-ginecologie, oro-maxilo-facială şi neurologie.

Centrul va avea circa 50 de angajaţi, din care 9 vor fi cercetători.

Printre alţii, la inaugurare au fost prezenţi preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, Irinel Popescu, prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, vicepreşedintele CJ Cluj cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan.

Urmăriți, în continuare, o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu