Peste un milion de euro pentu modernizarea Policlinicii din Cîmpeni

Policlinica din oraşul Cîmpeni va fi modernizată şi reabilitată cu peste un milion de euro, fonduri nerambursabile REGIO, acesta fiind cel de-a optulea proiect finanţat la nivelul Regiunii Centru pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate, potrivit Agerpres.

Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat miercuri, la Alba Iulia, de către primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu. Prin acest contract, sunt alocate 4, 62 milioane de lei, fonduri nerambursabile, din bugetul Programului Operaţional Regional.

Proiectul de „Reabilitare, modernizare şi echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni” are o valoare totală de 5, 93 milioane lei, diferenţa reprezentând contribuţia Consiliului Local Cîmpeni la cheltuielile eligibile ale proiectului.

Din fondurile solicitate se vor reabilita structura de rezistenţă a clădirii şi principala zonă de acces, se vor crea facilităţi pentru persoanele cu handicap, se vor instala balustrade, rampe de acces şi uşi duble la căile de acces. De asemenea, se vor înlocui geamurile şi se va izola termic faţada clădirii, se vor reamenaja toaletele, se va reabilita sistemul de iluminat, precum şi cele 18 cabinete medicale amplasate pe două etaje, care se vor dota cu aparatură medicală, instrumentar chirurgical şi mobilier specific.

La nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate au fost alocate fonduri nerambursabile de 22, 7 milioane de euro. În Regiunea Centru mai sunt două proiecte prin care se solicită fonduri pentru reabilitarea unor ambulatoriilor de spitale – unul din Târgu Mureş şi unul din Cugir – pentru care contractele se vor semna în următoarea perioadă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu