Noi arme de luptă împotriva cancerului

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

 Testările genetice, diagnosticul molecular, imunoterapia, terapiile țintite și individualizate pe baza profilului genetic al tumorilor sunt noile metode de luptă împotriva cancerului, reiese din dezbaterea „Inovaţie pentru viaţă”, organizată la Cluj.

„Dacă luăm drept exemplu doar cancerul pulmonar, care are cea mai ridicată incidenţă în cazul bărbaţilor, metodele clasice de abordare a bolii presupuneau intervenţie chirurgicală, chimioterapie, radioterapie, ca opţiuni principale de tratament. (…) Abordările moderne -terapia cu inhibitori ai punctelor de control ai răspunsului imun şi terapiile moleculare ţintite- au în vedere, pe lângă obiectivul principal de creştere a supravieţuirii, reducerea efectelor adverse şi uşurarea întregului proces de administrare a tratamentelor”, a declarat Tudor Ciuleanu, medic primar la Institutul Oncologic Cluj-Napoca.

El a adăugat că prin aceste tratamente deja există rezultate foarte bune, chiar remisii complete în cazul unor cancere pulmonare în stadii avansate, cu metastaze.

La dezbaterea „Inovaţie pentru viaţă” au participat experţi, reprezentanți ai echipelor multidisciplinare care îngrijesc pacienții oncologici.

În fiecare an, pe 4 februarie este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, inițiativă prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la implicațiile afecțiunilor oncologice și la modul în care fiecare poate să lupte împotriva cancerului.

Postaţi un comentariu