Ministerul Sănătăţii va ancheta cazul unei fetiţe născute prematur, care a murit la Cluj

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Ministerul Sănătăţii ar urma să deschidă o anchetă în cazul unei fetiţe născute prematur şi care a murit în ambulanţă.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a declarat, sâmbătă, că în cazul fetiţei s-a procedat corect, dar că Ministerul Sănătăţii ar urma să clarifice lucrurile în urma unei anchete.

„Fetiţa s-a născut prematur, la 32 de săptămâni, cu o greutate de 1, 3kg şi cu malformaţii forte grave. Colectivul de medici a decis că cea mai bună soluţie ar fi transferul la Spitalul Marie Curie din Bucureşti şi s-a făcut solicitare de elicopter sau avion. Pentru că a durat, am decis cu tatăl fetiţei transferul acesteia la Chirurgie infantilă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, dar fetiţa a murit pe drum, imediat ce a fost scoasă din incubator. Considerăm că am procedat corect, dar urmează probabil ca de luni Ministerul Sănătăţii să dispună o anchetă în acest sens. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi aprobat solicitarea părintelui de a fi operată de prof. Ciuce şi pacientul ar fi decedat în sală operaţie?! Probabil că în acel moment eram acuzaţi de abuz în serviciu că am aprobat ca un medic care nu are specialitate să opereze un copil, chiar dacă nu avea specialitate chirurgie pediatrică”, a menţionat Petru Şuşcă.

Anterior, părinţii fetiţei au venit din Târgu Jiu pentru ca aceasta să fie născută la Cluj, fiindcă se ştia de problemele grave ale acesteia. Totodată, ei au solicitat ca fetiţa să fie operată de profesorul Constantin Ciuce, care este însă chirurg generalist, fără specializare în chirurgie pediatrică, dar care a operat copii şi în alte cazuri.

Postaţi un comentariu