Institutul Inimii strânge fonduri din baluri caritabile şi donaţii

Câteva sute de persoane au participat, vineri seară, la un bal caritabil organizat de Asociația “Inima Transilvaniei” pentru Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu”, cu scopul de a aduna 30.000 de euro pentru achiziţionarea unei truse de instrumentar pentru chirurgie minim invazivă.

Balul caritabil, intitulat “Împreună pentru Inima Transilvaniei”, este la a treia ediţie, organizată în ziua în care, în urmă cu 25 de ani, pe 18 noiembrie 1991, la Institutul Inimii a avut loc prima operaţie pe cord deschis din Cluj.

„Doresc să investim în achiziţia de aparatură pentru chirurgie minim invazivă, pe care doresc să o introducem în Cluj, chirurgie care încă nu se practică aici. De fapt, nici în ţară, în spitalele de stat de chirurgie cardiacă nu există o formă organizată de practicare a acestui tip de intervenţie chirurgicală şi acest lucru aş dori să-l introduc în Cluj pentru prima dată. În acest an ne-am propus să adunăm suma de 30.000 Euro, sumă pe care dorim să o folosim la achiziționarea trusei de instrumentar pentru chirurgie minim-invazivă. Beneficiile unui astfel de instrumentar sunt multiple: operațiile se fac prin incizii mici fără secționarea sternului, scade perioada de spitalizare postoperatorie cu 30-40% și aduce avantajele estetice prin reducerea cicatricelor”, a declarat managerul Institutului Inimii, chirurgul Adrian Molnar.

La ediţia de anul trecut a balului au participat 250 de persoane, s-au strâns 10.000 de euro şi peste 1.000 de pacienți au beneficiat până acum de aparatura și dotările realizate din donaţii: achiziționarea mobilierului pentru blocul operator și aparatură (injectomate, electrocardiograf și holter) pentru secțiile de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).

Balul caritabil a fost organizat prima dată în 2014, la iniţiativa managerului Institutului Inimii, Adrian Molnar, cu scopul de a dota unitatea medicală cu aparatura necesară pentru buna funcționare a activității institutului, iarpână acum, valoarea donaţiilor a ajuns la 32.000 de euro.
În cadrul balului caritabil au susţinut momente artistice membrii Operei Maghiare din Cluj, a fost organizată o expoziție de tablouri cu vânzare şi a fost lansat albumul “Clujul în Imagini”.

Printre participanţii la balul caritabil s-au numărat prefectul Gheorghe Vuşcan şi primarul de Cluj-Napoca, Emil Boc.

Institutul Inimii are în prezent aproximativ 570 de angajați, din care peste 70 de medici și 275 de asistente.

„Obiectivul nostru pe termen lung este să devenim un centru de excelență în oferirea de servicii medicale și de cercetare în domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare în România, un model de eficiență și responsabilitate”, a mai spus managerul Adrian Molnar, care este şi directorul medical al Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”.

În cadrul evenimentului, prefectul Gheorghe Vuşcan a acordat o diplomă de excelenţă colectivului Institutului Inimii, iar primarul Emil Boc a anunţat că Niculae Stăncioiu, cel care a înfiinţat Institutul Inimii, va fi onorat cu titlul de cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Cluj-Napoca.

“Clujul este puternic prin prin oamenii pe care îi are”, a spus prefectul Gheorghe Vuşcan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu