FOTO/ Greva medicilor clujeni a oprit pentru două ore activitatea din Spitalul Județean de Urgențe

(Foto: Dan Bodea)

Cadrele medicale din Cluj-Napoca s-au alăturat protestelor care au cuprins majoritatea spitalelor din țară. Astfel, aproximativ 100 de medici, asistente și infirmiere ale Spitalului Județean de Urgențe Cluj nu au lucrat în dimineața zilei de luni în semn de protest față de salariile mici din sistemul sanitar dar și față de lipsa personalului medical din instituții spitalicești. Aceștia au cerut demisia ministrului Sănătății.

Aproxiamtiv 100 de asistente, brancardieri și infirmiere au prostestat timp de două ore, în intervalul 08:00-10:00 al dimineții de luni, pe holul în holul Clinicii de Chirugie nr. 1 Cluj-Napoca. Acestora li s-au alăturat uletrior și medici care au purtat pe braț  banderole pe care scria „GREVĂ”.

În cele două ore de grevă, personalul medical a intervenit doar în situațiile de urgență, fiind astfel sistate consultațiile sau operațiile programate.

Principalele doleanțe ale protestatarilor sunt salariile foarte mici, lipsa personalului care să asigure îngrijirea pacienților dar și lipsa medicamentelor. Răspunzător pentru această situație a fost găsit ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, căruia i s-a cerut demisia.

La nivel național, în această dimineață au fost organizate greve de avertisment în majoritatea unităților spitalicești din țară, la care au participat aproximativ 100.000  de cadre medicale.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=302]

Distribuie:

Postaţi un comentariu