Flaviu Simu: Actualul ministru al Sănătăţii este cea mai mare greşeală!

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, Flaviu Simu

Prezent luni la şedinţa de constituire a  Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate din Satu Mare, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti – Flaviu Simu, a readus în discuţie necesitatea reabilitării cabinetelor medicale stomatologice din instituţiile de învăţământ.

“Insist asupra acestui subiect de peste 20 de ani, dar fără vreun rezultat! În plus,   începând cu luna februarie a.c., odată cu nealocarea de fonduri pentru serviciile stomatologice la nivel naţional, actualul ministru al Sănătăţii  le-a tăiat stomatologilor şi banii aceia puţini care erau alocaţi prin Casa Judeţeană de Sănătate pentru asigurarea gratuităţii stomatologiei infantile, adică 1.100 lei lunar! Deoarece a blocat şi unicul drum prin intermediul căruia copiii ar fi putut beneficia de consultaţii şi profilaxie stomatologice, declar că actualul ministru al Sănătăţii este cea mai mare greşeală”! – a declarat Flaviu Simu.

Flaviu Simu a reamintit că în Satu Mare există un singur cabinet stomatologic şcolar, insuficient pentru numărul mare al elevilor care, aşa ca pe vremuri, ar trebui să ajungă la stomatolog cel puţin o dată pe an, pentru asanarea focarelor de infecţie. Cu menţiunea că în felul acesta, adică fără a se prezenta la cabinetul stomatologic şcolar, dar nici la cele private deoarece nu beneficiază de gratuitate, iar intervenţiile sunt scumpe, copiii şi adolescenţii de azi vor fi mâine maturii cu probleme grave ale dentiţiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu