Doi absolvenți de „Babeş-Bolyai“ semnează în revista ”Science”

Numărul din data de 1 noiembrie 2013 al prestigioasei reviste ”Science” publică un  interesant grupaj de review-uri şi editoriale cu tema: „The heavily connected brain“. Seria articolelor este deschisă cu un material ce are doi coautori absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca: Zoltán Toroczkai și Mária-Magdolna Ercsey-Ravasz.

Zoltán Toroczkai a absolvit în 1992 cursurile Facultăţii de Fizică a universităţii clujene şi, în prezent, este profesor de fizică teoretică şi profesor de ştiinţe informatice şi inginerie la Universitatea din Notre Dame (Indiana, SUA).

Mária-Magdolna Ercsey-Ravasz a absolvit cursurile aceleiaşi facultăţi româneşti în urmă cu zece ani, iar în prezent, după diverse stagii în străinătate, inclusiv unul postdoctoral (o bursă cu durata de trei ani) la Notre Dame, este cercetător la Universitatea „Babeş-Bolyai“.

Cei doi au publicat anterior de mai multe ori în ”Science” şi ”Nature” (Toroczkai), respectiv în ”Nature Physics”, ”Cerebral Cortex” sau ”Physical Review Letters” (Ercsey-Ravasz)..

Distribuie:

Postaţi un comentariu