COPAC-ul a lansat „catalogul” pacienţilor

Foto: Dan Bodea

Acest catalog va înlesni mai uşor accesul pacienţilor către asociaţiile de profil şi a fost conceput de către Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

, , Este foarte important ca asociaţiile de pacienţi să fie cât mai uşor de găsit de către cei care au nevoie de ele. Catalogul se doreşte a fi un instrument de utilizat atât de către pacienţii care doresc să caute informaţii despre asociaţiile de pacienţi pe anumite patologii şi din anumite zone, cât şi de către alte instituţii, furnizori de servicii medico-sociale, companii private, medici, etc. care au nevoie de informaţii despre organizaţiile de pacienţi”, a declarat, într-un comunicat de presă, vicepreşedinte COPAC Iulian Petre.

În catalogul recent lansat se pot înscrie toate organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul lor de activitate programe şi servicii dedicate pacienţilor.

Potrivit vicepreşedintelui COPAC, până în prezent, în baza de date nou creată nu s-a înscris nici o asociaţie de pacienţi din judeţul Cluj.

Postaţi un comentariu