Controlează-ţi Diabetul

Foto: Dan Bodea
Foto: Dan Bodea

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” se derulează și la Cluj-Napoca în perioada 14-16 noiembrie 2013, cu scopul de a atrage atenţia asupra incidenţei crescute a cazurilor de diabet din România.

Evenimentul este organizat de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul Clinic Județean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Cluj-Napoca. „Lupta împotriva diabetului o marcăm cel mai bine împreună: medici, autorităţi, persoane cu diabet şi de asemenea, prin intermediul presei. Doar așa putem trage un puternic semnal de alarmă, în privinţa importanţei prevenţiei, diagnosticării precoce și al controlului eficient al diabetului zaharat”, a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereșiu, preşedintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli metabolice.

Evenimentul coincide cu Săptămâna de Luptă Împotriva Diabetului și cu Ziua Mondială a Diabetului, şi se va derula pe parcursul a 3 zile. ”Manifestarea va include o serie de activităţi dedicate atât publicului profesionist, cât și publicului larg. Obiectivul tuturor acţiunilor din această perioadă este acela de a conştientiza importanţa prevenţiei, diagnosticării precoce și controlului diabetului zaharat”, anunță organizatorii.

Astfel va avea loc acţiunea de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate, care se va desfășura timp de 2 zile, într-un cort special amenajat în centrul orașului Cluj-Napoca, mai exact în Piața Mihai Viteazul, în zilele de 14 și 15 noiembrie, între orele 09:00-16:00.

De asemenea azi la ora 17.00, la Polus Center se va desfășura acțiunea „Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”. Cu această ocazie, va fi promovat dansul ca o modalitate de mișcare fizică, activitate susținută cu sprijinul școlii de dans Transilvania Dance Center.

Tot azi Clădirea Teatrului Național Cluj-Napoca va fi iluminată în albastru, în semn de solidaritate cu milioanele de persoane care suferă de această boală.

Totodată, în cadrul Campaniei Naţionale “Controlează-ţi Diabetul”, în data de 16 noiembrie 20013, va avea loc un simpozion științific, nume mari din diabetologia românească vor discuta problematica diabetului zaharat în România și vor dezbate cele mai noi soluţii terapeutice, pentru a oferi persoanelor cu diabet speranţă şi o calitate mai bună a vieţii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu