Computer tomograf de 800.000 de euro la Clinica de Neurochirurgie

eepurl.com

 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, a inaugurat, sâmbătă, un computer tomograf de ultimă generaţie, dat în folosinţă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de aproape 800.000 de euro făcută de minister.

„Sper ca tot ceea ce începe să se întâmple bun în sistemul sanitar să fie practic un principal motiv pentru personalul medical să rămână în ţară şi să nu mai plece în afară. Acesta este şi motivul prezenţei mele aici –un pic de încredere să dăm oamenilor din sistem în primul rând şi, bineînţeles, şi celor care beneficiază de sistem, pacienţii. (…) Ţin să-l felicit pe prof. Ştefan Florian pentru tot ceea ce face, inclusiv pe plan extern. Vreau în special să-l felicit pentru cele 880 de operaţii făcute anul trecut”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Bănicioiu.

La rândul său, şeful Clinicii de Neurochirurgie, Ştefan Florian, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că noul aparat va deservi pacienţi din toată ţară, nu numai în ce priveşte domeniile neurologiei şi neurochirurgiei, ci şi pentru alte specialităţi medicale.

„Acest aparat e cel mai modern din Cluj, cel mai bine echipat şi el asigură nu numai examinarea pentru specificul neurologiei, neurochirurgiei, ci el poate efectua şi examinări cardiologice, poate face şi endoscopie digestivă, putem să-l folosim pentru întregul organism”, a menţionat prof. dr. Ştefan Florian.

Acesta a mai spus că zeci de mii de pacienţi vor beneficia de noul aparat, pacienţi care până acum erau trimişi, chiar imediat după o operaţie pe creier, la examinări imagistice la alte clinici din Cluj-Napoca.

„Pacienţii noştri erau supuşi transferului, transportului cu ambulanţa la centrele unde exista această dotare. Practic toţi pacienţii –noi numai anul trecut am avut 2.600 de intervenţii neurochirurgicale-, toţi pacienţii operaţi aveau nevoie postoperatoriu de cel puţin o investigaţie computer tomograf. Pe lângă aceasta, toţi pacienţii care ni se adresează, toţi pacienţii care vin la control… Sunt zeci de mii de pacienţi care beneficiază de această investigaţie”, a completat Ştefan Florian.

Printre cei prezenţi la inaugurarea noului CT s-au numărat preşedintele Societăţii de Neurologie din România, prof. dr. Dafin Mureşanu, deputatul Aurelia Cristea, prefectul Gheorghe Vuşcan şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă.

Postaţi un comentariu