Clubul Lions a dotat Spitalul de Copii cu aparatură în valoare de 15.000 de euro

Foto: Dan Bodea
Otilia Niste, Sanda Patrichi și Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii (de la stânga la dreapta)/ Foto: Dan Bodea

Cluburile Lions Genesis și Lions Transilvania au dotat Secția de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Cluj-Napoca cu aparatură medicală modernă în valoare de 15.000 de euro.

„Dotarea cu aparatură medicală a secției de chirurgie este o dovadă a implicării noastre în comunitate, este o dovadă a nevoii de o altă cultură, de voluntariat, pentru că a face bine înseamnă o altfel de viață”, a declarat Otilia Niste, președintele femeilor din Clubul Lions Cluj-Napoca.

Este vorba de o unitate de spălare cu ultrasunete si de pregătire a instrumentarului medical pentru sterilizare, care împiedică transmiterea hepatitei B și C și a virusului HIV; un radio cauter pentru sala de operații care este folosit în realizarea hemostazei, dar și la realizarea unor secțiuni pe organe care să preleveze cât mai mult din țesuturile organelor și un aspirator chirurgical pentru prelevarea intraoperatorie a secrețiilor patologice din cavități.

Cele două cluburi Lions au ales să ajute Spitalul Clinic de Copii pentru că aici a existat o mare nevoie de aparatură medicală. „O bună parte din eforturile noastre se îndreaptă către sistemul sanitar. Toți știm că, pe lângă finanțarea publică, sistemul sanitar are nevoie de ajutor pentru a ajunge la standardele europene. De ce am ales Spitalul Clinic de Copii? Pentru că potențialul de vindecare și necesarul de ajutor este mai mare aici. Succesul unui act medical are două versante. Unul reprezintă ceea ce știe să facă un medic, celălalt ceea ce poate acel medic. Medicii sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional, dar le mai trebuie infrastructură și dotare”, a precizat Sanda Patrichi, reprezentat al Clubului Lions Genesis.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu