Zi de Curăţenie Naţională în 28 septembrie

Voluntarii de pot înscrie în acţiune

Un nou eveniment marca “Let`s Do It, World!”, prin care suntem chemaţi cu toţii să strângem gunoaiele din natură, are loc în Sălaj şi în întreaga ţară în 28 septembrie.

În Sălaj, acţiunea   „Let`s Do It, Romania” este orgnizată prin Asociaţia Naţională a Poliţiştilor-regiunea II Sălaj, cu sprijinul Consiliului Judeţean, a Prefecturii Sălaj şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Potrivit informaţiilor primite de la Olimpia Chende, coordonatorul proiectului la nivel judeţean, această acţiune se bazează pe voluntariat, cei ce doresc să dea o mână de ajutor fiind încurajaţi să se înscrie pe adresa de email olimpia.chende@letsdoitromania.ro.

Voluntarii din Zalău vor ecologiza sâmbăta viitoare trei trasee din zona limitrofă a oraşului, respectiv zona Munţilor Meseş, centura Aghireş şi pădurea Crişeni-Cristur. Plecarea spre aceste destinaţii se va face sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 9:00, din parcarea din spatele Primăriei. Pentru a facilita implicarea elevilor din clasele primare, organizatorii propun pentru aceştia spaţii speciale în care să strângă deşeuri, respectiv parcurile din oraş şi zonele din apropierea şcolilor.

Voluntarii din afara Zalăului vor aduna deşeuri din zona pe care o stabilesc şcolile şi primăriile comunelor respective.

La acţiunea de la sfârşitul săptămânii viitoare se vor implica şi operatorii de salubritate din judeţ. Echipamentul necesar, sacii şi mănuşile vor fi puse la dispoziţia voluntarilor de către organizatori.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu