Unde vor învăţa de la toamnă elevii de nota 10 ai Sălajului

9300 de elevi înscrişi la UBB în primele patru zile de admitere

Patru dintre cei cinci absolvenţi de gimnaziu din Sălaj care au intrat la liceu fără emoţii, având media de admitere 10, au ales să înveţe din toamnă la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Tudor Cornea, absolvent al Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” din Zalău, unul dintre cei cinci elevi din Sălaj care a terminat cu media generală gimnaziul şi a promovat cu aceeaşi medie şi Evaluarea Naţională, a ales să înveţe din toamnă la una dintre cele mai grele specializări, matematică – informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău. Tudor va fi coleg cu Ioana Nechita, o altă absolventă de nota 10 a Şcolii „Simion Bărnuţiu”, care a ales aceeaşi specializare.

Tot la CNS merge şi Mara Ruzici, absolventa Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” singurul candidat din Sălaj de la Evaluarea Naţională care a reuşit să promoveze examenul cu 10 la trei probe, spre deosebire de ceilalţi nouă colegi care au luta 10 pe linie ea având de susţinut şi proba de limba maternă – germană, în cazul ei. Ea a ales specializarea știinţe ale naturii, pentru care optează, de regulă, tinerii care vizează o carieră în medicină.

Andrada Vid, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu”, elevă şi ea de 10 pe linie, atât în gimnaziu, cât şi la examenele din luna iunie, a ales partea umanistă, optând pentru clasa de filologie de la CNS.

Singurul dintre elevii de nota 10 care nu a ales CNS-ul şi, de altfel, niciun alt liceu din Zalău, este Ionuţ Călăcean, unicul absolvent din mediul rural care a reuşit performanţa de a avea media de admitere 10. El a ales să înveţe şi în următorii patru ani acolo unde şi-a făcut şi gimnaziul – în satul natal – Ileanda. Specializarea aleasă de el – știinţe ale naturii.

Explicaţie foto: Trei dintre cei cinci absolvenţi cu media de admitere 10 sunt de la Şcoala „Simion Bărnuţiu” (foto Olimpia Man)

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu